DN 73 a băgat constructorii în faliment!

DISTRIBUIȚI

De mai bine de 4 ani, DN 73 ce leagă Piteştiul de Braşov, ce a devenit coşmarul şoferilor care îl tranzitează a băgat constructorii în faliment.

Lucrările au început la data de 19 mai 2014, iar în contract este prevăzut faptul că lucrările trebuiau finalizate în luna septembrie 2017. Valoarea contractului a fost de 275.864.055,6 lei fără TVA din care: Fonduri POIM (75%) – Guvernul României (25%), pentru cei 103,25 Km ce leagă judeţele Argeş şi Braşov.

În prezent nu mai sunt semafoare montate pe DN 73, până la Rucăr. În 2017 s-a lucrat foarte puţin la poduri şi podeţe, s-au montat indicatoarele, iar pentru că a venit frigul lucrările s-au oprit brusc. De pe margine constructorii spun că nu şi-au primit banii de la firma Straco care i-a contractat şi mulţi au ajuns în faliment din acest motiv. Unii dintre ei i-au acţionat pe cei de la Straco, prin instanţele de judecată şi stau la rând pentru a recupera sumele pe care le-au investit în material de construcţii.

,,Nici nu ne mai gândim la profitul nostru, ne-au lăsat cu bilete la ordine pe care a trebuit să le plătim. Am vândut utilajele, pe sume de nimic. Ne este frică să spunem firmele care au fost ţepuite de cei de la Straco deoarece nu mai vedem niciun leu, ne-au şi ameninţat de-a lungul timpului. Ne-a rămas speranţa, afacerile sunt blocate, am ajuns să nu mai avem angajaţi, ne este foarte greu şi nu interesează pe nimeni”, ne-au declarat câţiva oameni de afaceri dintre cei care au fost ţepuiţi.