Doi comisari OPC Argeș – în arest pentru luare de mită și fals intelectual

DNA Pitești a cerut, astăzi, arestarea pentru 30 de zile a celor doi inspectori OPC Argeș, Paul Constantin Zamfir și Dumitru Constantin Boboc, pentru luare de mită în formă continuată și fals intelectual în formă continuată. Potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de către Direcția Națională Pitești, cei doi se aflau în vizorul judiciariștilor de mai multă vreme, fiind suspectați că luau mită pentru a nu da amenzi.

Iată ce se spune în comunicatul DNA:

„În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați, ce presta servicii de alimentație publică, își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizația de funcționare emisă de către D.S.P. Argeș, etc”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.