prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Doi copii – transportați de urgență cu arsuri grave la spital! Explozie în Argeș!

Doi copii au fost transportați cu arsuri la Spitalul de Pediatrie din Pitești din cuaza unei explozii la o instalație pentru producerea uleiului de lavandă din Hârsești. Din primele informații, se pare că un bărbat ar fi încercat să extragă substanțele din flori, iar din cuaza unei defecțiuni a cazanului toată instalația ar fi explodat. Cei doi copii, ar fi venit în curtea argeșeanului pentru a-l ajuta și pentru a observa cum decurge tot procesul, dar, din nefericire, au fost prinși de deflagrație și au suferit arsuri grave pe partea superioară a corpului.

Toate cele trei victime au fost preluate de echipajele medicale care le-au acordat primele îngrijri medicale și au fost transportate la spital. De asemenea, oamenii legii s-au deplasat la fața locului pentru demararea cercetărilor în cadrul unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, într-o gospodărie din localitatea Hârsești, s-a produs o explozie la un recipient sub presiune, iar mai multe persoane sunt rănite. La fața locului s-au deplasat polițiștii, dar și echipaje medicale, pentru acordarea îngrijirilor medicale persoanelor afectate de explozie.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiști, s-a stabilit că, un bărbat de 69 de ani, ar fi fiert lavandă, în curtea unei locuințe, într-un recipient sub presiune, iar, la un moment dat, acesta a explodat. În urma exploziei, au fost răniți, atât bărbatul de 69 de ani, dar și doi minori, de 15, respectiv 14 ani, toți suferind arsuri la nivelul feței, membre și corp. Aceștia au fost preluați de către echipajele medicale și transportați la spital. La fața locului, s-a deplasat și grupa operativă din cadrul Poliției Orașului Costești, în vederea efectuării cercetărilor.

În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs” potrivit IPJ Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs