prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Doliu în lumea teatrului românesc! A murit un cunoscut actor!

Un cunoscut actor al teatrului românesc a încetat din viață seara trecută. Este vorba despre Remus Mărgineanu, în vârsta de 84 de ani iar anunțul a fost făcut, seara trecută, de Teatrul Naţional Craiova, pe pagina de Facebook.

„Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul REMUS MĂRGINEAN, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în postarea Teatrului Naţional Craiova.

Pe lângă nenumăratele piese de teatru în care a jucat pe scena Teatrului Naţional din Craiova, cunosctul actor român a putut fi văzut şi în mai bine de 30 de filme, printre care Buzduganul cu trei peceți (1977), Pentru patrie (1978), Vlad Țepeș (1979),  Drumul oaselor (1980), Undeva în Est (1991) sau Păcatul (1992), potrivit Cinemagia. Ultimul film în care a putut fi văzut Remus Mărgineanu este Cardinalul (2019), povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii ’50.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.