prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Dosare penale pentru patronii fabricii Yildiz Entegre de la Oarja!

Patronii Yildiz Entegre riscă să plătească despăgubiri zdravene în urma celor două accidente grave de muncă care au avut loc în decurs de o săptămână, la câteva zile diferență unul de celălalt, la fabrica din Oarja. Oamenii legii au deschis două dosare penale pentru vătămare corporală din culpă și pentru nerespectarea măsurilor de securitate în muncă, iar în următoarea perioadă vor continua cercetările, iar odată finalizate, cele două dosare vor ajunge pe rolul instanțelor. Reprezentanții ITM s-au autosesizat și cercetează cum de a fost posibil ca în numai câteva zile viața a doi să fie pusă serios în pericol.

„În fiecare dintre cele două situații la care se face referire, respectiv sesizarea din data de 14 iunie a.c., precum și sesizarea din data de 08 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, desfășoară cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, conform art. 196, 349 și 350 din Codul penal. În cauză au fost anunțați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

Referitor la ambele situații, se desfășoară cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentele au avut loc, și luarea măsurilor legale care se impun” transmite IPJ Argeș.

Doi bărbați au ajuns în stare critică la spital

Vă reamintim, că săptămâna trecută, mai exact pe 8 iunie, un tânăr a ajuns aprope în comă la spital după ce a fost strivit de o bandă din incinta fabricii. Bărbatul de 35 ani a fost preluat de paramedicii SMURD în stare de semiconștiență, iar medicii au avut o misiune aproape imposibilă de a-l ține în viață. Din fericire, după o serie de operații și îngrijri atente, bărbatul a început să își revină, fiind în continuare internat în spital.

Un alt accident cumplit, a avut loc seara trecută, când o bârnă de lemn a căzut pe un alt bărbat de 37 de ani. Acesta a fost, de asemenea preluat de paramedicii SMURD, care l-au transportat la spital cu un traumatism cranian. Mai mult, acesta a pierdut foarte mult sânge, starea sa fiind critică în momentul în care a fost preluat de medici.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs