Două partide politice din Argeş intrate în moarte clinică

DISTRIBUIȚI
priboieni, alegeri, pam, partidul pentru arges si muscel, mircea andrei

Partidele politice din Argeş au alergat în urmă cu un an după voturi, ieşeau la rampă zilnic, dar după ce s-au văzut cu mandatele de parlamentari şi primari, o parte din aceastea au intrat în moarte clinică. PSD şi PNL mai apar din când în când în faţa presei, USR, PMP şi PAM au tăcut total. Nici măcar prin şedinţele de Consiliu Judeţean sau Consiliul Local nu prea li se aud opiniile.

PSD Argeş – codaș la comunicare

PSD AgPSD Argeş a obţinut cele mai multe mandate de parlamentari şi din primari, fiind în top 10 filiale din ţară. În schimb, cel mai mare defect al organizaţiei rămâne comunicare. Fiecare conferinţă de presă este la fel, liderii social democraţilor argeşeni venind în faţa presei cu acelaşi discurs despre cât de bine funcţionează Guvernul, creşterea economică (resimţită poate de ei, că poporul se chinuie din ce în ce mai rău) sau ce pensii au mai mărit. Mai mult, scandalurile se ţin scai de PSD Argeş, în frunte fiind, ca de fiecare dată deputatul Cătălin Rădulescu. Recent nu a mai ameninţat că iese cu AKM-ul după protestatari, dar a susţinut pe la mai multe televiziuni naţionale masacrarea legilor justiţiei, moment în care a ajuns, din nou, cap de afiş prin presă.

La nivel local, purtătorului  de cuvânt al PSD Argeş şi preşedintele CJ Argeş, Dan Manu pare să-i fi mâncat pisica limba. La începutul mandatului se plimba prin tot judeţul,  se poza şi inunda mailurile redacţiilor argeşene cu ce nereguli a mai descoperit. Este deja prea târziu pentru a spune că toate problemele erau arhicunoscute, dar, cu toată campania de PR pe care o făcea, acestea au rămas la acelaşi stadiu. De câteva luni, conferinţele de presă sunt anulate pe bandă rulantă, comunicatele vin o dată pe săptămână şi asta pentru că liderul judeţului preferă să ţină informaţiile sub cheie, departe de urechile şi pixurile jurnaliştilor. Este de prisos de a spune că Legea liberului acces la informaţie constituie ceva pentru CJ Argeş, răspunsurile fiind ambigue sau lipsesc cu desăvârşire. Mai mult, fel de a fi al lui Dan Manu a făcut ca presa să cam tragă chiulul de la evenimentele marca preşedintelui CJ Argeş.

ALDE, „parazitul” social democraţilor

simona bratulescu, cj arges, vicepresedinteALDE a demonstrat în ultimul an că nu este decât un PSD mascat. Cu toate că îşi spun „adevăraţii liberali”, membrii partidului au arătat că au intrat în coaliţia de guvernare pentru a printe nilte funcţii frumuşele şi bine plătice. Nici la nivel local nu este diferit, exemplul fiind chiar în conducerea Consiliului Judeţean Argeş, şi anume vicepreşedintele Simona Brătulescu. La capitolul comunicare, ALDE sunt exact a majoritatea formaţiunilor politice din judeţ: „nu ştim să vorbim şi nu avem opinii. De ce să facem conferinţe de presă sau să dăm comunicate? Mai bine îi lăsăm pe cei de la PSD să ne laude şi pe noi…”. În traducere liberă, membrii ALDE Argeş preferă să lase colosul PSD să spună ceea ce au făcut „împreună”!

La capitoul fotolii de parlamentar, Andrei Gerea – veşnicul salvator al Arpechim – a prins anul trecut un mandat de parlamentar. Tot din pur noroc… ca şi fostul său coleg Iani Popa, Gerea a ajuns prin redistribuire pentru încă patru ani în Parlament. Ba mai mult! A ajuns şi în funcţia de chestor al Camerei Deputaţilor. Dumnezeu ştie cum demnitarul a avut atât noroc sau dacă am specula am putea spune că a fost scăpat în găleata cu… şanse când era mic. La capitolul activitate, Andrei Gerea demonstrează în continuare că a fost trimis cam degeaba în Parlament, preferând, la rândul lui, să dea bir cu fugiţii sau să îşi planifice urmăatoarea vacanţă din fotoliul parlamentar. De mai bine de şase ani, de când fac presă, l-am auzit cu un singur proiect: salvarea Arpechimului. În rest, argeşenii nu ştiu dacă mai are sau nu mustaţă, dacă mai trăieşte sau dacă a mişcat un deget pentru ei.

PNL s-a trezit din comă, dar e în covaleşcenţă

PNL Argeş dă ceva semne că s-ar trezi la viaţă după ce o lungă perioadă de timp a fost în moarte clinică. După schimbarea conducerii organizaţiei judeţene a liberalilor, aceştia au început să pună mâna pe taste şi să trimită comunicate peste comunicate, susţin săptămânal conferinţele de presă, dar dat fiind procentul pe care îl au în sondaje, am putea spune că sunt chiar optimişti. La ultimele ture de scrutin, PNL Argeş s-a apropiat dramatic de rezultatul altor partide istorice care au dispărut din viaţa politică.

La nivel de administraţie, consilierii judeţeni PNL se luptă cu „monstrul cu 23 de capete” – PSD şi ALDE – şi rareori au câştig de cauză. Oricât ar încerca cei opt liberali să îşi impună punctul de vederem s facă o grevă japoneză sau să introducă un proiect pe ordinea de zi, se lovesc permanent de miştourile preşedintelui CJ Argeş şi de majoritatea covârşitoare a PSD. În schimb, în Consiliul Local există o colaborare şi se vede de la o poştă că se vrea să se facă administraţie şi nu politică. Bineînţeles, pădure fără uscături nu se poate, astfel liberalul Narcis Sofianu găseşte de fiecare dată ceva de comentat, chiar dacă este pe subiect sau nu, dar la final, votează la unison cu ceilalţi consilieri.

La nivel naţional, PNL Argeş a reuşit să trimită în Parlament un deputat şi un senator. Dănuţ Bica, chiar dacă nu este prezent prea des prin judeţ, îşi dă silinţa în Camera Deputaţilor, studiază legile, face interpelări peste interpelări încercând să îşi facă treaba pentru care a fost trimis în Parlament. Am putea spune că este chiar un şoarece de bibleotecă. Pe de altă parte, senatorul Iani Popa a dispărut total din peisaj, preferând de multe ori chefurile şi partidele de vânătoare cu social democraţii din ţară. Nu este un lucru nou că prieteniile demnitarului au culoarea roşie, dar, ne mirăm cum Bica a reuşit să nu se molipsească de la fostul lider al PNL Argeş, Iani Popa, şi mai apare prin faţa presei şi încearcă cât de cât să ridice imaginea partidului.

PMP şi PAM au intrat împreună, au „decedat” împreună

catalin bulf pmpPMP Argeş şi Partidul pentru Argeş şi Muscel au făcut, poate, cea mai agresivă campanie electorală la alegerile parlamentare. Cu ăuţin timp înainte de alegeri, cele două formaţiuni politice au fuzionat crezând că asfel scorul va creşte. Nu au reuşit să ia niciun mandat de parlamentar, iar din acel moment s-a lupt lanţul de iubire, dar au intrat în moarte clinică amândouă.

PMP Argeş încearcă să mai existe prin cei patru consilieri locali şi judeţeni, din care trei tac mâlc, iar al patrulea mai comentează prin şedinţele CJ. Cătălin Bulf, ales judeţean şi preşedintele organizaţiei argeşene a uitat ce înseamnă o conferinţă de presă, o declaraţie politică sau chiar un comunicat de presă. Ştim, e greu să scrii câteva cuvinte despre degringolada din consiliul Judeţean Argeş. Cine ştie? Poate liderul PMP Argeş pregăteşte o carte! Lăsând gluma la o parte, în Consiliul Local e linişte şi pace. O dată cu plecarea colegului nostru de presă, Mihai Alexandrescu, grupul PMP a intrat în moarte clinică. Ilie Bărbulescu şi Mariana Bârlogeanu, par scoşi dintr-un alt film şi adăugaţi în treburile administraţiei. În altă ordine de idei, PMP scârţâie din toate încheieturile la nivel naţional, astfel ce aşteptări să avem la nivel local?

Un al doilea partid care a intrat în moarte clinică este Partidul pentru Argeş şi Muscel. Acesta pare să mai trăiască conectat la aparate, iar în momentul în care pică curentul să se ducă de tot. Veşnica pomenire! Organizaţia a trimis doi consilieri în CJ Argeş, la început fiind chiar fondatorul PAM, Mircea Andrei. FostUL senator nu a stat mult şi după câteva luni a „abdicat”. Locul i-a fost luat de către fostul consilier local Mihai Tudor. Acesta a încercat în repetate rânduri să ridice probleme esenţiale în şedinţele CJ, dar, cum ne-am obişnuit, a fost luat la mişto de Dan Manu, astfel încât s-a cam plictisit şi credem că i s-a luat să fie luat peste picior şi îşi vede de treaba sa. În rest, de la alegerile locale din iunie 2016, nu a mai fost susţinută o conferinţă de presă, nu există comunicate de presă sau orice alte discuţii. Pentru consilierii PAM, nici măcar Facebook-ul nu s-a inventat. Cine ştie? Or posta tot pe Hi5?

USR Argeş – cine-s ăştia?

mosteanu parlamentDe abia născut în politică, USR a rupt gura târgului cu penibilul! Proteste în Parlament, proteste în stradă, oameni cu idei, care cică ar vrea să schimbe din temelii politica judeţeană şi naţională. Interesant este faptul că în Argeş, organizaţia a reuşit să trimită un deputat în Parlament. Bine… nu din prima, ci la redistribuire. Este vorba de Ionuţ Moşteanu, un tânăr care promitea în campania electorală lapte şi miere pentru argeşeni sau stârpirea corupţiei din toate instituţiile. Ei bie, nimic nu s-a întâmplat. Ba chiar mai mult, argeşenii habar nu au cine e! Nu a apărut în nicio conferinţă de presă sau dacă mă înşeală memoria, s-ar putea să fi fost una. Comunicatele de presă se dau pe Facebook, unde nu se uită nici dracu, dar ţine morţiş ca tinerii frumoşi şi liberi să salveze ceea ce nu mai e de salvat.

PNŢCD Argeş sau partidul cu un singur om

gigi dinescu, pntcd,Mai există PNŢCD? Aceasta este întrebarea! Din câte se pare, da, există şi este condus, dacă se poate spune aşa, de ţărănistul Gigi Dinescu. Cine e el? Nici noi nu prea ne mai amintim… cert este că în fiecare joi susţine conferinţe de presă cu… el însuşi sau cu Facebook-ul unde are zero urmăritori. Mai mult, Dinescu este genul de om care mai bine vorbeşte decât să scrie. Ca un exerciţiu de imaginaţile, liderul ţărăniştilor argeşeni (cică organizaţia ar avea ceva membrii, dar noi nu prea credem), are o gramatică tipică unui preşcolar. Să nu ne-o ia în nume de rău, dar ne cam dor ochii când vedem cum limba română este masacrată. Revenind la partid, PNŢCD Argeş a obţinut puţin peste 1% la alegerile locale, si sub la cele parlamentare. Odinioară un partid care dădea miniştri, parlamentari, oameni cheie în Guvernele de înaintea celui de-al Doilea Război Mondial şi chiar un preşedinte după Revoluţia din 1989, acum a ajuns o epavă sau chiar o idee. La nivel local, la nivel naţional Partidul Ţărănist a murit, cu toate că s-a încercat resuscitarea organizaţiilor.