prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Drept de vot de la vârsta de 16 ani! Află cum va fi posibil!

Proiectul de lege care le permite adolescenților cu vârsta de 16 ani să voteze a fost depus recent în Parlament, după cum a anunțat într-o postare pe facebook,  Vlad Măntoiu, membru al Asociației Studenților în Științe Politice – Universitatea din București. Inițiativa legislativă a fost propusă de studenții de la Științe Politice și prezentată pe 1 aprilie la Palatul Parlamentului de către deputatul neafiliat Alexandru Kocsis, inițiatorul proiectului.

„Primul pas către dreptul de a vota de la vârsta de 16 ani s-a realizat.Alături de colegii mei Alexandru-Yuuki Anahara și Andreea Ioana Bobu, am depus proiectul de lege inițiat mulțumită domnului deputat Alexandru Kocsis. Sunt sigur că toate organizațiile de tineret care ne-au fost alături la consultarea pe tema legii ne vor fi alături și în continuare, mai ales că inițiativa a fost depusă în Parlament împreună cu președintele ASSP – UB, ONG din care și fac parte.

Suntem cu toții conștienți de parcursul dificil pe care proiectul îl va avea prin Senat și Camera Deputaților înainte de a deveni lege, mai ales în lipsa unui sprijin politic major, așa cum speram. Din această cauză greul de abia începe. Ne vom susține inițiativa prin toate comisiile parlamentare prin care va trece, asigurându-ne că vom face tot posibilul să convingem actuala clasă politică de nevoia unei astfel de schimbări în bine, de nevoia unei astfel de reîmprospătări a sistemului din România.”, a transmis într-o postare pe Facebook, Vlad Măntoiu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs