prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Duplicat pentru permisul auto reținut în altă țară! Toți șoferii trebuie să știe!

Duplicat pentru permisul auto reținut în altă țară! Toți șoferii trebuie să știe!

Există mai multe situații în care șoferii pot obține duplicat după permisul auto. Spre exemplu, dacă permisul urmează să expire, a fost pierdut sau deteriorat, poți obține un nou document. Foarte mulți șoferi se întreabă, însă, pot obține un duplicat al permisului de conducere în situația în care permisul a fost suspendat în străinătate.

CITEȘTE ȘI: „LEGEA BIG BROTHER” PENTRU ȘOFERI!  DRUMURILE DIN ROMÂNIA, ÎMPÂNZITE DE RADARE. AFLĂ UNDE!

Se poate elibera acest duplicat în cazul în care vechiul carnet de conducere:

  • a fost pierdut;
  • a fost furat;
  • a fost deteriorat;
  • posesorul și-a schimbat numele.

Codul Rutier specifică foarte clar că, în cazul în care permisul de conducere a fost reținut, fie în România, fie în altă țară, nu poate fi eliberat un duplicat. Posesorul permisului trebuie să aștepte să îi expire perioada de suspendare. Timp în care, în general, autoritățile din acel statul în care carnetul a fost reținut, întocmesc formalitățile și trimit permisul în România.

Dacă un șoferul va solicita eliberarea unui duplicat, motivând că a pierdut sau i-a fost furat permisul, comite fals în declarații.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs