Egal cu Vâlcea de ziua oraşului Mioveni

DISTRIBUIȚI

CS Mioveni – CSM Rm. Vâlcea 1 – 1 (1 -1)
A marcat N’Kongue (27 autogol şi 44 din penalty)
Africanul N’Kongue a uitat în ce poartă trebuia să marcheze. Şi-a amintit în minutul 44
Partida CS Mioveni – CSM Rm. Vâlcea a coincis cu sărbătorirea zilelor oraşului Mioveni, 527 de ani de atestare documentară, însă n-a fost un meci spectaculos, ci mai degrabă unul tactic. Cei doi antrenori, Mihăiţă Ianovschi şi res­pectiv Alin Artimon sunt în căutarea formulelor de echipă, precum şi a consolidării relaţiilor de joc. „Eroul” partidei a fost atacantul african N’Kongue, care înscris cele două goluri ale partidei. În minutul 27, N’Kongue a uitat în ce poartă trebuie să înscrie pentru echipa lui şi a reluat cu capul în propria poartă, iar în minutul 44 a transformat penalty-ul acordat pentru un fault în careu comis de Ionuţ Stancu asupra aceluiaşi N’Kongue.
Artimon şi-a băgat echipa cu fundu-n poartă încă de la început
În partea a doua, ocaziile de poartă au lipsit, singura oportunitate fiind irosită de Rică Neaga, al cărui voleu a trecut puţin pe lângă buturile lui Delme. „Avem o echipă în care contraatacurile sunt de bază”, spunea antrenorul Mihăiţă Ianovschi, iar acest lucru îl ştie şi antrenorul principal de la CSM Rm. Vâlcea, Alin Artimon, care şi-a aşezat echipa cu fundul în poartă pentru a nu le da posibilitatea jucătorilor gazdă să declanşeze contraatacuri. De aici a venit jocul puţin spectaculos, lipsit de ocazii la ambele porţi. CSM Vâlcea s-a apărat şi cu atacanţii, N’Kongue „reuşind” un autogol de toată frumuseţea în minutul 27. Păcat că la una din rarele acţiuni de atac ale vâlcenilor, Ionuţ Stancu l-a faultat prosteşte pe african… Altfel, erau şanse minime pentru echipa lui Artimon să înscrie în poarta lui Popescu.
Echipele
La CS Mioveni a jucat echipa: Popescu – Pasăre, Boboc, Olteanu, Oprea – Mazilu, Mărgăritescu, Năstăsie, Stancu – Neaga, Răduţă. Au mai jucat în repriza a doua: Dumitrache, Simion, Delcea şi Biceanu. Antrenor: Mihăiţă Ianovschi. CSM Rm. Vâlcea: Delme – Eremia, Plecanciuc, S. Popescu, Tomozei – Vasile, Pârvu, B. Popescu, Niculae – Văduva, N’Kongue. Antrenor: Alin Artimon.
Primarul Georgescu ştie bine noua echipă
Prezent la meci, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a cerut lista cu jucătorii titulari de la CS Mioveni. După ce citit lista, a spus că, „gata, acum i-am învăţat pe cei jucătorii noi, şi le voi urmări atent evoluţiile fiecăruia. Avem un lot cu mulţi tineri pe care îi vom creşte pentru viitor”.