Emanuel Soare: „Aceste măsuri dovedesc că o potențială explozie a cazurilor a fost evitată”

În viitorul apropiat numărul de cazuri pozitive de COVID-19 va începe să scadă. Prefectul Emanuel Soare susține că după ce au fost luate măsuri mai dure pentru protecția populației, numărul de cazuri pozitive ar trebui să fie mult mai mic.

„Este un factor care alimentează acest număr mare. Sunt direcții pe care le analizăm de ceva timp, iar în baza acestora a trebuit să luăm aceste măsuri. Am închis piscinele, târgurile, am redus programul teraselor… Am venit cu aceste măsuri suplimentare pe punctele sensibile pe care le-am identificat în județ: aglomerările din mijloacele de transport în comun, din parcuri.

Distribuie prietenilor

Atitudinea unei părți din populație, în ciuda faptului că în spațiulk închis era obligatorie, și acum în spațiile deschise, care nu poartă măști corect sau deloc.

Aceste măsuri dovedesc că o potențială explozie a cazurilor a fost evitată. Cifrele ar fi trebuit să crească. Nu s-a întâmplat acest lucru datorită măsurile progresive pe care le-am luat. În scurt timp, efectul acestora va începe să se vadă” a declarat Soare.