Este legal ca poliția să te înregistreze cu radarul de pe contrasens? Toți șoferii trebuie să știe!

Este legal ca poliția să te înregistreze cu radarul de pe contrasens? Toți șoferii trebuie să știe!

Codul Rutier prevede foarte clar faptul că atât șoferii, cât și polițiștii trebuie să respecte anumite reguli. Spre exemplu, sute de șoferi au contestat amenda de viteză, după ce au fost luați de aparatul Radar. Motivul invocate de ei este că radarul era amplasat pe contrasens.

CITEȘTE ȘI: ÎNCĂ 75 KILOMETRI DE DRUM EXPRES ÎN ROMÂNIA! VA FACE LEGĂTURA CU DOUĂ AUTOSTRĂZI!

Sute de șoferi sunt nelămuriți și se întreabă dacă este  legal ca poliția să te înregistreze cu radarul de pe contrasens. Iată răspunsul:

În prezent, Poliția Rutieră folosește două tipuri de sisteme de măsurare a vitezei șoferilor. Pistoalele radar și dispozitivele fixe, montate pe mașinile de poliție. În cazul radarelor fixe, acestea sunt omologate și calibrate astfel încât să stabilească viteza unei mașini și când autospeciala poliție staționează, și când se deplasează. În schimb, pistolul radar poate stabili viteza doar dacă polițistul care îl folosește stă pe loc.

Radarele pot înregistra viteza unei mașini indiferent de direcția de deplasare. Important este ca numărul de înmatriculare al acesteia să fie vizibil. Astfel, cei care depășesc viteza limită au tot mai puține șanse de a scăpa de amendă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

 

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.