prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Este obligatorie rovinieta dacă circuli numai în localitate? Anunț de ultim moment pentru șoferi!

Șoferii sunt obligați să-și cumpere rovinietă, chiar dacă circulă numai în localitățile de domiciliu, potrivit prevederilor legale aflate în vigoare. Cu toate că sunt persoane care nu părăsesc localitatea pentru a merge la serviciu, sunt cazuri în care acestea trebuie să achite taxa de drum.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎN PITEȘTI! TÂNĂRĂ MOARTĂ ÎN STRADĂ! A LĂSAT PE DRUMURI O FETIȚĂ DE 3 ANI!

Spre exemplu, pe DN73, șoferii care locuiesc în Mărăcineni, sunt obligați să-și cumpere rovinietă, deși aceasta este singura rută spre casă. Așadar, chiar dacă nu circulă în afara localității, șoferii care rulează pe un drum național sau european sunt obligați să-și achizițționeze rovinietă.

Cât este amenda pentru rovinietă în 2024

Amenda pentru cei care circulă cu un vehicul pentru care e obligatorie achitarea taxei de drum e cuprinsă între 250 și 500 de lei. Dar, poate ajunge și la 4.500 de lei, pentru camioanele de mare tonaj. Cei care nu au achitat la zi taxa de drum sunt prinși cu ajutorul celor peste 100 de camere, montate de CNAIR pe drumurile naționale din toată țara. Acestea detectează, cu ajutorul numărului de înmatriculare, vehiculele pentru care nu s-a plătit rovinieta.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs