prima-proinstal
Obiectiv de Argeș

Este oficial!!! Patronii, obligați să facă asta! Ce spune legea?

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege ce îi vizează direct pe proprietarii de restaurante. Începând de acum, aceștia trebuie să se supună unor noi reguli. Ce trebuie să facă, mai nou, localurile din România?

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

Toate restaurantele din România trebuie să se alinieze celor din vestul Europei și din Statele Unite, potrivit noii legi promulgată recent de președintele României. Cu siguranță, mulți dintre patroni vor fi înfuriați.

Mâncare la pachet, gratis

Despre ce este vorba? Legea obligă toate localurile să expună, în mod vizibil, fie la intrarea în restaurant, fie în meniu, posibilitatea pentru clienți de a-și lua la pachet mâncarea pe care nu o consumă în local, cu scopul de a reduce risipa alimentară.

Dacă până acum fiecare dintre noi plăteam un leu sau doi în plus pentru ambalaj, de menționat este și faptul că aceia care servesc masa în oraș nu vor fi taxați pentru asta.

Consumatorii individuali din mediul urban sunt responsabili pentru până la jumătate din întreaga risipă alimentară.

Cheltuim aproximativ 40% din venituri pe alimente, dar între 33% și 50% din acestea sunt aruncate direct în coșul de gunoi.

De cele mai multe ori, cantitatea de mâncare aruncată într-o zi de o persoană este suficientă pentru o masă complete.

Producând și consumând doar ce este necesar, economisim resurse. Risipa de alimente înseamnă și risipă de apă. Pentru a produce un burger sunt necesari aproximativ 2400 de litri de apă. Dacă irosim chiar și o parte din acest burger, irosim și apa folosită în procesul de producție.

Legea risipei alimentare vizează și magazinele

Și în cazul magazinelor vor fi implementate câteva măsuri noi. Mai exact, alimentele aproape de data de expirare vor trebui fie reduse la preț, fie donate către organizații non-guvernamentale sau adăposturi pentru animale.

Risipa alimentară include toate alimentele destinate consumului uman, care sunt pierdute sau aruncate de la momentul producerii până când ajung pe mesele consumatorilor.

Deși obiectivul ONU este de a reduce risipa alimentară cu 50% până în 2030, România este campioană, din păcate, la acest capitol. Mai exact, în fiecare an românii aruncă o cantitate semnificativă de alimente, suficientă pentru a umple 127.500 de camioane.

Potrivit ultimelor statistici, fiecare român aruncă la gunoi mii de alimente pe zi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs