prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Evaluare Națională clasa VIII-a. Modificări de ultimă oră!

Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a se apropie cu pași repezi, iar Ministerul Educației a publicat recent calendarul desfășurării primului examen important pentru școlarii din România. Înscrierile pentru Evaluarea Națională au început marți, 11 iunie 2024. Procesul de înscriere este automat, fiind gestionat de secretariatele unităților de învățământ, astfel că nu sunt necesare acțiuni suplimentare din partea elevilor sau părinților. Elevii vor termina cursurile pe 14 iunie, marcând începutul unei perioade pline de emoții și pregătiri intense.

Calendarul examenelor

Evaluarea Națională 2024 va începe cu proba scrisă la Limba și literatura română, programată pentru 25 iunie. Aceasta va fi urmată de proba la Matematică pe 27 iunie, iar pentru elevii care studiază în limba maternă, examenul va avea loc pe 28 iunie 2024. Primele rezultate ale examenelor vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 14:00.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE LA CJ ARGEȘ! CINE VA CONDUCE JUDEȚUL ÎN URMĂTORII 4 ANI?

Ministerul Educației a introdus o nouă aplicație digitală pentru administrarea și valorificarea rezultatelor Evaluării Naționale. Această aplicație va asigura colectarea datelor în condiții de siguranță și va optimiza controlul calității. De asemenea, va permite comisiilor de evaluare acces rapid la datele de evaluare ale elevilor, facilitând realizarea rapoartelor clasei și ale școlii într-un timp mai scurt, fără eforturi birocratice suplimentare.

Calendarul detaliat pentru Evaluarea Națională 2024

11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională

14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a

25 iunie 2024: Proba scrisă la Limba română

27 iunie 2024: Proba scrisă la Matematică

28 iunie 2024: Proba scrisă la Limba maternă

3 iulie 2024: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

3 iulie (16:00 – 19:00) și 4 iulie 2024 (08:00 – 12:00): Depunerea contestațiilor

4 – 9 iulie 2024: Soluționarea contestațiilor

9 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Elevii de clasa a VIII-a și părinții acestora trebuie să fie pregătiți pentru un calendar strâns și să urmeze îndeaproape toate datele importante anunțate de Ministerul Educației.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs