prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Exclusiv! Pendiuc iese din închisoare! Cum este posibil?

Tudor Pendiuc ar putea ieși din închisoare în perioada următoare după precedentul creat astăzi prin care Cristian Popescu Piedone a câștigat recursul în anulare la decizia prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul „Colectiv”. Fostul edil al Piteștiului a primit sentința din partea magistraților de la Curtea de Apel București în dosarul „Publitrans”, fiind acuzat de aceleași fapte ca și omologul său din Capitală. Astfel, dacă Pendiuc va apela la aceeași procedură, magistrații l-ar putea achita și pentru singura infracțiune pentru care a fost trimis în spatele gratiilor.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: SCANDAL CU POLIȚIA ÎNTR-O LOCALITATE! PRIMARUL A TĂIAT CU FLEXUL BĂNCILE OAMENILOR! VIDEO!

De precizat este faptul că fostul edil al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat definitiv de căre Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în Dosarul Colectiv. Fostul primar a fost acuzat că a semnat autorizațiile de funcționare ale clubului în care și-au pierdut viața 65 de persoane, deși existau foarte multe nereguli. După sentința CAB, Piedone a declarat recurs în anulare, iar magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție i l-au acceptat și au decis achitarea fostului primar.

Vă reamintim că Tudor Pendiuc, fost primar al municipiului Pitești, a fost condamnat definitiv în luna mai la patru ani de închisoare cu executare în cunoscutul dosar Publitrans de magistrații Curții de Apel București. Fostul edil al municipiului Pitești a scăpat de acuzația de luare de mită din cauză că a intervenit prescripția faptelor, dar judecătorii au decis să îl trimită după gratii pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. De precizat este faptul că, magistrații Curții de Apel au redus de la șase ani condamnarea fostului edil, cum a decis anterior Tribunalul București, la patru ani, dar tot cu executare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs