Virgil Mateescu, fostul primar al comunei Corbeni, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat că a primit fonduri europene cu acte false. Potrivit procurorilor, fostul edil ajutat de alte trei persoane, a obținut un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea unui drum forestier din comuna pe care o conducea la acea vreme, iar când a venit vremea decontului, aceștia au depus documente cu situații care nu „băteau” cu realitatea. Mai exact, lucrările la respectivul drum nu au fost realizate, dar scriptic drumul era gata. În urma falsurilor, procurorii au calculat un prejudiciu ce depășește șase milioane lei.
CITEȘTE ȘI: ACCIDENT GRAV LÂNGĂ PITEȘTI! A ZBURAT CU MAȘINA PE CÂMP!
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
MATEESCU VIRGIL-REMO, la data faptei primar al comunei Corbeni, județul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată,
Trei persoane fizice pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2014-2015, în contextul implementării proiectului de modernizare a unui drum forestier în lungime de 5.9 km din comuna Corbeni, județul Argeș, inculpatul Mateescu Virgil-Remo, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) mai multe înscrisuri false ce conțin date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, situații de lucrări, liste cu cantități de lucrări, rapoarte de execuție, etc.). În cuprinsul documentelor respective sunt menționate cantități de materiale și lucrări care nu ar fi fost identificate pe teren. Prin aceste demersuri au fost obținute fonduri europene în valoare totală de 6.310.449 lei.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză” potrivit DNA.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp