prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Exclusiv! Proiectele PNL Pitești pentru 2023! Mihai Coteț: „Sperăm să avem timp să mai depunem o serie de amendamente dorite de cetățeni!”

Termenul pentru votarea bugetului municipiului Pitești se apropie de sfârșit, iar Mihai Coteț, consilier local și președinte PNL Pitești a anunțat o serie de amendamente cu care va veni grupul liberal în Cosiliul Local. Este vorba de mai multe proiecte propuse de piteșteni, dar și o serie de propuneri venite din partea aleșilor locali liberali.

„Pentru prima dată avem un proiect de buget național votat și aflat în vigoare și putem să dezbatem bugetul Piteștiului mai devreme decât ne așteptam. Vom face eforturi pentru a-l avea până al sfârșitul lunii ianuarie. Mi-ar fi plăcut să avem mai mult timp pentru a-l dezbate. Am primit bugetul undeva pe mail pe 4-5 ianuarie, iar până ieri a trebuit să depunem lista de amendamente pe care noi, liberalii, le avem. Sperăm să avem timp să mai depunem o serie de amendamente dorite de cetățeni până la votarea bugetului.

Ajutor pentru tinerele familii

În prima listă pe care am depus-o la primărie a fost acel ajutor pentru tinerele familii: indemnizație pentru nou născuți. Următorul proiect ar fi legat de acele dulăpioare pe care majoritatea părinților le doresc să le avem la școală, unde avem posibilitatea să lăsăm peste zi acele materiale pe care să nu mai fim nevoiți să le cărăm în ghiozdane. Acest proiect a fost susținut de foarte mulți părinți. Credem că, întradevăr, avem  școli în Pitești, licee, colegii. Este o investiție foarte mare, dar se poate face un proiect multi anual.

Sens giratoriu pe Calea Câmpulung

Un alt proiect important pe care îl considerăm noi este sensul giratoriu de pe Calea Câmpulung, unde se întâmplă foarte multe accidente. Au fost discuții, toată lumea a fost de acord, dar când vine propunerea din partea cui nu trebuie, apar diverse argumente prin care se spune că nu se poate.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! PITEȘTIUL VA AVEA UN STADION NOU DE 100 MILIOANE EURO! CÂND VA FI GATA?

De asemenea, un alt proiect preluat de la colegul nostru Răzvan Șerbănoiu, este un studiu de fezabilitate despre cum se efectuează transportul în zona Turcești. Din cauza străduțelor înguste nu putem avea un transport public în comun. De asemenea, nu există niciun loc de joacă. De asemenea, Cătălina Dumitrașcu, a propus un proiect pentru terenuri de sport pentru elevi în interiorul curților școlii.

Trenuleț de agrement până la Grădina Zoologică

Un studiu de fezabilitate prin care să integrăm Piața Primăriei cu restul centrului Piteștiului, în care să luăm în calcul și fațadele. Un alt proiect pe care l-au cerut bunicii, părinții este un trenuleț de agrement care să facă legătura între Gura Trivăii și Grădina Zoologică. Nu este o investiție foarte mare, iar acest trenuleț cu un cost de bilet simbolic ar putea genera și venituri.

Un proiect care să nu vină numai din partea consilierilor locali liberali este cel prin care administrațiile locale să susțină financiar reabilitarea monumentelor istorice. În momentul de față nu avem monumente cu care să ne mândrim. Luați exemplu Hanul Gabrovenilor care ar putea fi un punct turistic. Am putea face un centru istoric. În 30 ani de administrație PSD, nimeni nu s-a gândit la așa ceva” a declarat Mihai Coteț.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs