Fânul și țăranii… pe mijlocul drumului

27

În mare parte am scăpat de căruțele de pe drumurile din Argeș, dar „transportatorii” de fân și altele nu se dezobișnuiesc și au început să îl ia de pe câmp cu mașina și să îl ducă acasă. Nu ar fi atât de grav dacă ar cunoaște măcar un pic regulile rutiere și nu ar circula pe ambele sensuri sau chiar pe mijlocul drumului.

Oricum, pentru ei nu e nicio problemă până ajung în șant din cauză că mașina balansează mai rău că un leagăm din cauza greutății sau când intră cineva în ei și se aleg cu pagube serioase. Important pentru țărani (și aici nu ne referim la tradiționalul țăran care se duce duminică de duminică la Biserică și respectă tradițiile, ci la cocalarii din mediul rural care se cred stăpâni pe drumurile naționale) este să enerveze participanții la trafic, să încurce circulația.

Așadar, nu contează că au tăiat o Dacie și s-au apucat să care fân, important e că se simt cu moț și sfiedează pe orice ghinionist care îi întâlnește în trafic. Acum, vine și întrebarea… Poliția Rurală și Națională pe unde bântuie? Poate ar trebuiu să îi ia un pic la ochi… asta până nu le taie toate tufișurile și nu mai au unde să ascundă radarele.