prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Fenomen incredibil de rar! Luna căpșună va lumina cerul României! Află când!

Potrivit estimărilor experților, prima Lună Plină din această vară va fi diferită față de celelalte. Luna Căpșună 2024 promite un spectacol inedit pe cerul nopții, ce va putea fi admirat în luna iunie în întreaga lume.

CITEȘTE ȘI: UMBRĂRESCU – MOBILIZARE DE FORȚE PE ȘANTIERUL AUTOSTRĂZII! E APROAPE GATA!

Se așteaptă ca viitoarea Lună de Căpșune din 2024 să ofere un spectacol unic pe cerul nopții. Această Lună Plină, cunoscută și sub numele de Strawberry Moon, va fi vizibilă în apropierea constelației Sagittarius. Ea va avea loc la o zi după solstițiul de vară, marcând începutul oficial al verii astronomice.

Luna Căpșunelor și-a primit numele de la nativii americani care o asociau cu momentul în care se puteau recolta căpșune coapte. Ceea ce face ca Luna cu căpșune, din 2024, să fie diferită este poziția sa mai joasă pe cer în comparație cu alte Luni pline.

Acest lucru se datorează alinierii sale cu afeliul, cel mai îndepărtat punct al Pământului de Soare pe orbita sa eliptică. Luna de Căpșune va apărea mai mare decât de obicei, ceea ce îi va da o nuanță aurie, nu roșie sau roz.

Această iluzie optică, cunoscută sub numele de Iluzia Lunii, va face ca Luna să pară și mai mare la răsărit, în seara zilei de 21 iunie. Așadar, în acea noapte, după apusul soarelui, dacă priviți spre sud-est, s-ar putea să zăriți Luna de Căpșune ridicându-se deasupra orizontului, strălucind mare și având o nuanță aurie.

Sursa foto: Internet

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs