prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Florentina Grigoraș: „Angajate din primării-hărțuite. De către primari.” Semnal de alarmă îngrijorător!

Florentina Grigoraș este, fără îndoială, una dintre cele mai cunoscute femei din Argeș. Nu pentru că are averi nemăsurate ci pentru că are un suflet de milioane. Femeie de afaceri, conduce de aproape 15 ani o firmă de consultanță prin intermediul căreia ajută la dezvoltarea comunităților locale dar și a întreprinzătorilor privați. Este cunoscută, în egală măsură, și pentru implicarea ei aproape inepuizabilă în cazuri sociale, ajutând la strângerea de fonduri pentru persoane aflate în situații limită, oameni cu boli ale căror nume, unii dintre noi, nici nu putem să le rostim sau…de ce nu…în sprijinirea femeilor hărțuite.

„ Luați act de halul în care sunt hărțuite angajatele de primari. Nu de toți… În special de tractoriști, însă mai avem și cazuri cu intelectuali. E gravă situația!”

Într-o postare recentă pe facebook, Flori Grigoraș, expert în proiecte pe fonduri europene dezvăluie elegant, dar apăsat, informații despre hărțuirea angajatelor în primăriile din Argeș. Aceasta trage un semnal de alarmă și roagă presa să se implice, astfel încât, pe viitor, să nu mai existe precedent sau cazurile similare sa fie izolate. „Mergeti, va rog, prin primariile din judet si luati act de halul in care sunt hartuite angajatele de primari. Nu de toti… In special de tractoristi, insa mai avem si cazuri speciale cu intelectuali. Eu ma crucesc de ce aud. E grava situatia!”, este strigătul de ajutor al Florentinei Grigoraș.

CITEȘTE ȘI: ÎNFIORĂTOR! FEMEIE CU PROBLEME PSIHICE JUCATĂ ÎN PICIOARE DE CONCUBIN TIMP DE 15 ANI!

„Eu nu mă dau drept avocatul nimănui însă stiu ce înseamnă să fii hărțuit. Să fii umilit și înjosit”

Flori Grigoraș nu are nevoie de prea multă prezentare. Puțini sunt cei care nu o cunosc, fiind una dintre femeile cele mai titrate din Argeș. Totodată prin afacerea ei de consultanță pe fonduri europene s-a făcut cunoscută în mai toate colțurile țării. Nu i-a fost ușor startul în carieră, nu-i e ușor nici acum, când economia pare că se sprijină pe nisipuri mișcătoare. De  precizat (remarcat) că, indiferent că s-a aflat în perioade mai bune sau mai puțin bune, s-a implicat în astfel de acțiuni caritabile, ajutând sute de persoane aflate în nevoie.

„De ce nu vorbesc oamenii? REPET: de FRICĂ!!!”

Este și cazul angajatei unei primării din Argeș, se pare că bătută recent de primar. Din păcate, de teamă să nu își piardă locul de muncă, cele mai multe dintre femeile aflate în această situație tac și suportă. „Ca să intelegeti care-i situatia. Sunt sigura ca nu numai la noi. Iar eu nu ma dau drept avocatul nimanui insa stiu ce inseamna sa fii hartuit. Sa fii umilit si injosit. De ce nu vorbesc oamenii? REPET: de FRICA!!!”, completează Flori Grigoraș.

„Am primit mesaje de câteva luni de la mai multe femei hărțuite din instituții publice”

În continuare, Flori Grigoraș vorbește despre zeci de mesaje primite în ultima perioadă de timp, despre femei hărțuite în primării, la locul de muncă, cărora le este teamă să vorbească deschis. Femei care văd în ea un real sprijin, care cer ajutor sub protecția anonimatului și suportă astfel de comportamente de teamă că nu vor mai avea ce să pună pe masă copiilor.

„Si declar asumat, eu, acum si aici, ca am primit mesaje de cateva luni de la mai multe femei hartuite din institutii publice, informatii pe care nu le am postat ptr ca NU este treaba mea. Eu stiu cine sunt si cat am suferit din cauza fricii de a vorbi in perioada 2004-2008. Ca aceste cazuri sunt diferite de situatia mea, asta nu ma impiedica sa declar public ca respect presa din Arges ptr ca intotdeauna, dar intotdeauna am gasit in voi un aliat pentru dreptate, ceea ce am crezut ca pot face si acum.”, mai povestește Flori Grigoraș.

„Am mai înțeles azi că frica naște acei monștri care hrănesc mințile îmbolnăvite de supremație”

În încheiere, Flori Grigoraș a ales să vorbească despre dreptate și respect, facând apel la solidaritate față de un om asupra căruia doar legile interne ale unei entități sau justiția, l-ar putea “îngenunchia”, dar în niciun caz șeful, în speță primarul.

„Despre societate nu prea ai multe de comentat daca faci un rezumat a ceea ce ar reprezenta… pace, libertate, comunitate, individ. Dreptate. Ultima, dreptatea, este mareata si la fel cum razboiul ar fi prea important pentru a fi lasat generalilor, dreptatea e mult prea importanta pentru a fi lasata statului. Dreptatea e o chestiune pe care o poate mesteca oricine, indiferent cate clase a terminat, insa fiecare ii poate gasi cate o definitie, si ajungand la subiectul postat azi de mine, dreptatea tine de etica, este o morala mai profunda, care i a noastra, a tuturor, pe care o simtim cu totii si care ne leaga pe toti.

„Consider că oriunde te-ai afla ca angajat, dreptul tău la libera exprimare, respectul și comunicarea sunt cheia succesului unei echipe”

N-am postat pentru a ironiza sau judeca pe cineva. Mai ales ca relatia mea cu presa este una de exceptie, cladita si castigata in timp. De altfel, atunci cand exista articole sau postari care nu fac deliciul meu sau pe care le percep altfel decat autorul (despre presa este vorba), ma abtin si nu comentez. Din respect. Asadar, departe de mine gandul de a da lectii sau a instiga in vreun fel. Esenta a fost alta: apelul catre si pentru dreptate, solidaritatea fata de un om asupra caruia doar legile interne ale unei entitati sau justitia, l ar putea “ingenunchia”, dar in niciun caz seful, in speta primarul. Consider ca oriunde te ai afla ca si angajat, la public sau la privat, dreptul tau la libera exprimare, respectul si comunicarea sunt cheia succesului unei echipe.

Am mai inteles azi ca frica naste acei monstri care hranesc mintile imbolnavite de suprematie, impotriva carora suntem sau vrem sa fim neputinciosi pentru a le trezi la realitate.”, a încheiat Flori Grigoraș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.