prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

FORȚA DREPTEI A DEPUS MOȚIUNEA DE CENZURĂ “ÎNDRĂZNESC SĂ SUSȚIN EDUCAȚIA!”

Parlamentarii din Forța Dreptei și din USR au depus astăzi, în plenul Camerei Deputaților, moțiunea simplă cu titlul „Îndrăznesc să susțin educația”, în contextul grevei și protestelor cadrelor didactice. Anunțul depunerii moțiunii a fost făcut de deputatul Alexandru Kocsis, deputat Forța Dreptei, care a solicitat majorității parlamentare adoptarea moțiunii și satisfacerea revendicărilor cadrelor didactice.
România se află într-una dintre cele mai serioase crize sociale din ultimii 18 ani. Sute de mii de cadre didactice și persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unităților de învățământ se află în grevă din data de 22 mai. Această grevă nu a apărut de nicăieri. S-au transmis nenumărate semnale de avertisment Guvernului cu privire la subfinanțarea cronică a Educației şi salariile total neatractive ale profesorilor.
Parlamentul României și Guvernul României trebuie să ia în serios aceste situații și să schimbe paradigma subfinanțării sistemului educațional.
Parlamentarii Forța Dreptei și USR solicită Guvernului României prin prezenta moțiune:
-Luarea tuturor măsurilor necesare în vederea pregătirii bugetului pentru anul 2024 în conformitate cu Programul de guvernare, care să cuprindă minimum 18% din bugetul național / 6% din PIB;
-Creșterea de îndată a salariilor profesorilor conform principiului „salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.