Galeria de Artă intră în reabilitare! Află decizia autorităților!

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”, proprietate a Consiliului Județean Argeș, aflată în administrarea Muzeului Județean Argeș, intră în reabilitare. Joi, 11 martie 2021, reprezentanții  Primăriei Pitești, delegați de primarul Cristian Gentea (viceprimarii Mihai Mihăilescu și Gelu Tofan, consilierul primarului pe probleme tehnice, Cristi Dumitru, și directorul Direcției Tehnice, Iulian Chiriță) s-au întâlnit cu reprezentanții  Consiliului Județean Arges și constructorul AMPCANTIERI pentru o primă evaluare a modului în care se va desfășura, pe spațiul municipalității, organizarea de șantier pentru lucrarea de restaurare.

Viceprimarii Tofan și Mihăilescu s-au întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean

Nu a fost o predare de locație din partea Primăriei Municipiului Pitești, așa cum s-a precizat eronat într-o informare publică! Galeria de Artă nu este proprietatea municipalității, ci a Consiliului Județean Argeș.

Întâlnirea a avut drept scop luarea la cunoștință a solicitărilor primăriei privind protejarea zonei reabilitate din Piața Primăriei. Este vorba despre spațiul din vecinătatea Galeriei, circa 2 m de jur împrejurul clădirii.

Reabilitarea va dura 3 ani

Proprietarul și constructorul s-au angajat să înceapă cu lucrurile exterioare, așa încât, deși implementarea proiectului european are o durată de 3 ani, zona de lângă piața publică să fie readusă la starea inițială pe cheltuiala beneficiarului, anul acesta!

Reamintim că acest proiect este unul finanțat din bani europeni: Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” – consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural, iar Beneficiarul este reprezentat de UAT JUDEȚUL ARGEȘ în parteneriat cu MINISTERUL CULTURII ȘI IDENTITĂȚII NAȚIONALE.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.