Generalul Tudosoiu, despre profesorul de religie de la Teiuleanu: „Atitudinea amicală, prietenească a profesorului nu mi se pare ok. S-a depășit o limită profesională.”

Cazul profesorului de religie de la Colegiul Economic „Maria Teuileanu” din Pitești, acuzat că a abuzat sexual o elegă de clasa a IX-a în vestiare, căreia îi era și diriginte, a fost amplu mediatizat și comentat în ultima perioadă. Poliția s-a autosesizat și a deschis o anchetă, ISJ Argeș a constituit, la nivelul unității de învățământ o comisie disciplinară.

CITEȘTE ȘI: S-A REDUS PERIOADA DE TIMP ÎNTRE SUSȚINEREA PROBEI TEORETICE ȘI PRACTICE PENTRU PERMIS! ANUNȚUL PREFECTULUI PERIANU!

Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general al ISJ Argeș a anunțat că în momentul de față, ancheta este în desfășurare, însă, dacă realitatea va fi cea spusă de elevă, profesorul va trebui să își dea demisia. De asemenea, generalul Todosoiu a precizat că, din punctul său de vedere, atitudinea mult prea amicală, prietenească a profesorului nu i se pare ok.

„În acest moment ISJ Argeș a dispus o anchetă la nivelul unității de învățământ. La Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” s-a constituit o comisie disciplinară, trebuie să-i lăsăm pe acei oameni nominalizați să își facă treaba. S-a autosesizat și Poliția și a dispus o cercetare în acest sens, nu am luat legătura, nici nu vreau să iau legătura cu Poliția, nu mi se pare profesional să intervin cu ceva. Ne vom comunica, evident, care sunt concluziile anchetei. Din acest punct de vedere, în momentul de față nu putem spune care este adevărul dar pot spune următorul lucru: atitudinea amicală, prietenească a profesorului nu mi se pare ok. Ești profesor diriginte la o clasă de a IX-a, deabia ți-au venit copiii la liceu. E bine să îi cunoști pe copii, să vi în sprijinul lor, de asta ești diriginte, dar să nu se ajungă la aceste chestiuni. Aici cred că s-a depășit cumva o limită profesională. E o părere personală. Altfel nu ar fi ieșit aceste discuții, sesizări, lucruri care nu sunt deloc ok. Sunt tată de fete, tată de băiat, am copiii în școală și nu mi-ar plăcea să vină copilul acasă și să îmi spună „uite ce am pățit la școală!. Nu știu cum aș reacționa ca părinte, ca bărbat.”, a declarat Dumitru Tudosoiu, inspector șef al ISJ Argeș.

„Eu fac un apel la ambii protagoniști: să spună adevărul, trebuie să își asume.”

De asemenea, generalul Todosoiu a precizat că atitudinea elevei a fost una corectă, și anume aceea de a merge și a anunța conducerea unității de învățământ. Acesta a precizat că directoarea colegiului a reacționat ireproșabil, s-a implicat și a parcurs corect toți pașii. Dumitru Tudosoiu a făcut apel către cei doi protagoniști, sfătuindu-i să spună numai adevărul și să își compoleteze declarațiile, dacă au omis ceva,

„Nu doresc să se întâmple așa ceva nimănui, dar uite că s-a întâmplat iar din acest punct de vedere ți se lipește o stampilă, este un curent public care se formează. Pe de altă parte, cred că eleva a procedat foarte corect în acel moment. A mers repede la director care a fost extraordinar de prezent, a chemat părinții, a informat ISJ, a pus în practică imediat lucruri pe care trebuia să le facă: retragerea profesorului ca diriginte, anunțarea psihologului școlii, crearea unui program, cu acordul părinților, de consultare psihologică. I-a sfătuit pe părinți să anunțe poliția și au spus că se vor gândi dacă vor face o plângere dar între timp, lucrurile au mers mai departe iar Poliția s-a autosesizat.

Acest eveniment nefericit și nedorit s-a gestionat corespunzător. Îi felicit pe cei care s-au implicat, au fost curajoși și s-au mișcat. Ce va reieși de aici, vom vedea. Eu sper să nu se ajungă la ipostaza: cuvântul copilului versus cuvântul profesorului pentru că e greu de gestionat. Eu fac un apel la ambii protagoniști: să spună adevărul, trebuie să își asume. Oricum s-a mediatizat mult iar imaginea amândurora s-a stricat, ambii au de suferit. Decât să aflăm noi, pentru că mai devreme sau mai târziu vom afla, ar fi bine să se uite atent pe ce au declarat și eventual, dacă ei consideră că este necesar, să revină asupra declarațiilor în sensul că a fost mai mult decât s-a spus, a fost mai puțin. Vom vedea care este adevărul. Dacă lucrurile s-au întâmplat așa, cred că profesorul ar trebui să plece din sistem până a ajunge noi să îl sancționăm ca atare.”, a mai declarat recent Dumitru Tudosoiu, inspector șef al ISJ Argeș.

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.