Grație lui Costin Oncescu, la Câmpulung s-a organizat cea de-a doua tabără de pregătire a lotului național de informatică

9

Grație lui Costin Oncescu, la Câmpulung s-a organizat cea de-a doua tabără de pregătire a lotului național de informatică.

Alegerea oraşului de la poalele Mateiaşului pentru tabăra cu regim special se datorează lui Costin Andrei Oncescu (participant) şi lui Bogdan Sitaru, colegi de şcoală şi de performanţă, „abonaţi” la podiumul olimpiadelor internaţionale de profil.

Elev în clasa a XII-a la Colegiul „Dinicu Golescu” Câmpulung, Costin Andrei Oncescu a fost admis la prestigioasa Universitate Oxford, din Anglia, acolo unde studiază şi sora sa. Tânărul a aplicat şi pentru celebrele universităţi Stanford, Harvard şi Princeton, din SUA, de la care aşteaptă rezultatele.

Acesta a primit din partea unor asociații din Câmpulung, mai multe sume de bani care să îl ajute în toate demersurile sale.

Timp de o săptămână, Colegiul Național „Dinicu Golescu” a organizat sub egida Ministerului Național al Educației și a Inspectoratului Județean Argeș cea de a doua tabără de pregătire a lotului național de informatică. Au participat membrii lotului național restrâns de seniori, format din 16 elevi, primii clasați la primele trei probe de baraj pentru selecția lotului de seniori și membrii lotului restrâns de juniori, format din 8 elevi, primii clasați după primele două probe de baraj pentru selecția lotului de juniori.

Membrii loturilor naționale selectate vor reprezenta România la competițiile internaționale aprobate în Calendarul olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale al MEN pentru anul 2018, respectiv: Olimpiada Internațională de Informatică, Olimpiada de Informatică a țărilor din Europa Centrală, Olimpiada Balcanică de Informatică, Olimpiada de Informatică pentru Juniori, Turneul de Informatică de la Shumen, Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori, Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada.

Comments are closed.