prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Gripa, mult mai periculoasă decât în anii trecuți! Avertismentul medicilor specialiști!

Specialiștii avertizează că, în această toamnă, gripa ar putea fi cea mai gravă din ultimii ani și că va dura mai mult decât oricând. Medicul infecționist, Adrian Marinescu a declarat recent că vom avea un sezon gripal lung, care va dura până în aprilie, cu atât mai mult cu cât, în pandemie, oamenii nu au interacționat, nu s-au infectat decât într-o măsură foarte mică cu gripă și atunci este clar că nu au protecție.

„Întoarcerea la normalitate înseamnă că oamenii interacționează și înseamnă că ne întoarcem la sezoanele de gripă despre care am uitat în acești ani. Vă aduc aminte că în anii dinainte de pandemie am avut și momente grele, chiar de epidemie, și au fost foarte multe cazuri severe de gripă.

Nu trebuie să intrăm în panică, însă discutăm despre modalitatea în care putem preveni sau cum putem să ne pregătim pentru acest sezon care va veni în aproximativ o lună. Putem spune că și în momentul de față există cazuri izolate de gripă. Sunt extrem de rare, însă există.

Acest sezon de gripă va fi, foarte probabil, un sezon care va ține până în luna aprilie, așa cum s-a întâmplat în mulți ani înainte de pandemie. Și, în plus, nu uitați că în timpul pandemiei oamenii nu s-au infectat decât într-o măsură foarte mică cu gripă și atunci este clar că nu au protecție.

Este clar că vorbim de vaccinare, așa cum vorbim în fiecare an înainte de sezonul gripal, și de măsurile pe care le am învățat cu toții în cei trei ani de pandemie. 

În acești ani au fost elemente care au dus la dezechilibrarea sistemului imunitar. În momentul în care nu a existat circulație pentru virusurile gripale, în condițiile în care oamenii s-au îmbolnăvit și au făcut forme severe de infecție cu SARS CoV 2, este o probabilitate mai mare de a face o formă mai gravă de gripă. Mai mult decât atât, nu putem să ne dăm seama înainte de sezonul gripal ce va fi în acel moment. Este posibil să fie un virus gripal care să fie mai agresiv, așa cum s-a întâmplat în anii dinaintea pandemiei.

Trebuie să plecăm de la ideea că sigur vom avea un sezon care va presupune cazuri severe. Dar cred că trebuie să fim prudenți și să luăm lucrurile ca atare.”, declarat recent  medicul infecționist, Adrian Marinescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs