prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Handbal. Aseară a început în Serbia, Campionatul European de Handbal feminin Succes România, succes Diana!

Echipa naţională a Romîniei a jucat aseară primul meci la Campionatul European de Handbal din Serbia contra puternicei naţionale a Rusiei. Handbalul piteştean este reprezentat la această competiţie europeană  de arbitra Diana Florescu. În vârstă de 36 de ani, Diana Florescu face cuplu cu bucureşteanca Ana Maria Duţă.
Românii de Vrşeţ şi echipa naţională de handbal
Despre partida Rusia – România, care s-a jucat în sala sporturilor de la Vrşeţ, de la ora 21.15, datele erau clare: Rusia pornea ca favorită nu numai la casele de pariuri, ci şi în accepţiunea specialiştilor. În timp ce Rusia este cotată cu şansa a treia la câştigarea titlului, România era cotată cu şansa a şaptea… Echipa naţională pregătită de Gheorghe Tadici face parte dintr-o grupă cu Rusia, Islanda şi Muntenegru, primele trei calificându-se mai departe. Era de aşteptat ca handbalistele tricolore să fie susţinute de peste 500 de suporteri, oraşul Vrşeţ fiind situat la 10 kilometri de graniţa cu România şi la 70 de Timişoara. Mai mult, în Vrşeţ, din 40.000 de locuitori, 2.000 alcătuiesc o comunitate românească a Banatului Sârbesc. Partida s-a jucat în sala „Millenium Hall”, care are o capacitate de 4.000 de locuri.
Paul Mihăilă credea într-o surpriză
Profesorul universitar Paul Mihăilă, antrenor şi director tehnic al echipei SCM Universitatea Piteşti, era încrezător că echipa naţională a României va produce surpriza de a învinge Rusia. „Sigur că echipa noastră porneşte cu şansa a doua, dar eu cred într-o supriză. Va fi greu, dar nu imposibil. Mai departe, sper că fetele noastre vor trece de grupă şi se vor clasa pe o poziţie bună în ierarhia finală, poate chiar pe podium, aşa cum a fost la precedentul Campionat European din anul 2005, când am ocupat locul trei”, spunea Paul Mihăilă.
Arbitra din Piteşti cu care ne mândrim: Diana Florescu ne reprezintă în handbalul european!
Piteşteanca Diana Florescu a arbitrat aseară marele derby scandinav dintre Suedia şi Danemarca, un meci care pentru arbitrii care conduc această partidă poate fi capital: dacă îl duc bine la sfârşit, au mari şanse să fie delegaţi la fazele finale, iar dacă greşesc, să fie trimişi repede acasă… Pentru Diana Florescu şi colega ei Ana Maria Duţă este unul din ultimele „trenuri” pe care le pot prinde în handbalul internaţional, iar şansa nu trebuie pierdută. În această vară, cuplul Florescu – Duţă a arbitrat şi la Olimpiada de la Londra, dar, din păcate pentru ele, au condus doar trei meciuri, toate fără dificultate şi importanţă, două din ele ale Angliei, pierdute la diferenţe astronomice de peste 25 de goluri…

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs