Handbalistele de la FC Argeş, în optimile Cupei României!

4

Echipa de handbal feminin a Piteştiului a obţinut calificarea în optimile Cupei României la capătul unui meci dramatic. FC Argeş s-a impus cu 28-27 în deplasarea de duminică, de la Crişul Chişineu Criş şi a obţinut astfel biletele pentru faza următoare a competiţiei. Disputa dintre arădence şi piteştence a fost una nerecomandată cardiacilor, cu răsturnări spectaculoase de situaţie pe tabela de marcaj.

Handbalistele alb-violete pregătite de Titel Răduţă, Paul Mihăilă şi Victor Neagu au avut un start lansat de meci şi au condus cu 7-3 şi 8-4. Pe fondul unei relaxări timpurii, argeşencele s-au văzut egalate pe finalul primei reprize. La pauză s-a intrat la egalitate, 13-13, însă după revenirea de la cabine, FC Argeş a preluat iniţiativa şi a dictat ritmul jocului. Echipa noastră a condus în permanenţă, însă Crişul a avut puterea să revină. Cu 3 minute înainte de final, gazdele au preluat conducerea, însă FC Argeş a avut din nou puterea să revină pe tabelă. Alb-violetele conduceau cu 28-27, însă, în ultimele secunde, gazdele au beneficiat de o lovitură de la 7 m care a fost însă apărată de portăriţa piteşteană. S-a terminat 27-28 iar FC Argeş merge în optimile Cupei României. Pentru FC Argeş au evoluat Ioana Paraschiv, Livia Roşu, Florina Popescu, Oana Bidaşcu, Adriana Conea, Otilia Manea şi Ana Maria Preda. Pe parcurs au mai intrat Constantin, Stanca şi Paraschiv. Principalele marcatoare ale grupării din Trivale au fost Florina Popescu cu 10 goluri, Oana Bidaşcu cu 7, Livia Roşu şi Adriana Conea, fiecare cu câte 4 reuşite.

Titel Răduţă, antrenorul lui FC Argeş, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei sale: “A fost un joc spectaculos, foarte încins, iar dacă eram mai atenţi pe faza de apărare, îl puteam câştiga fără emoţii. Pe fondul unei relaxări, ne-am văzut egalaţi şi chiar conduşi, însă am avut puterea să revenim. Este o calificare muncită şi meritată a echipei noastre. Felicit fetele pentru felul în care au jucat în acest meci şi colectivul tehnic al echipei din care mai fac parte Paul Mihăilă şi Victor Neagu. Oricare ar fi adversarul din optimi, vom încerca să evoluăm la potenţial maxim”.

Sorţii au decis ca echipa de handbal feminin a Piteştiului să întâlnească SCM Râmnicu Vâlcea, liderul primei divizii de handbal feminin. Confruntarea dintre FC Argeş şi SCM Râmnicu Vâlcea va avea loc pe 17 martie, la Piteşti. Oficialii celor două echipe urmează să stabilească în aceste zile locaţia şi ora de disputare a acestei partide care se anunţă încă de pe acum un spectacol de gală. Piteştencele pleacă cu şansa a doua în această dispută având în vedere valoarea adversarului, SCM Râmnicu Vâlcea având 45 de puncte, maximum, după 15 etape jucate în Liga Florilor. Vâlcencele au mari şanse de a câştiga campionatul având în vedere că au un avans de 3 puncte faţă de CSM Bucureşti, principala contracandidată la titlu, formaţie care evoluează în Liga Campionilor.