prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Iadul pe pământ în România! Așa temperaturi nu s-au mai înregistrat niciodată!

Autoritățile sanitare au emis o serie de recomandări pentru populație în vederea prevenirii problemelor de sănătate cauzate de temperaturile extreme are sunt așteptate în perioada următoare. Aceste măsuri vizează protejarea populației generale, dar și a categoriilor vulnerabile, precum copiii, vârstnicii, persoanele cu afecțiuni cronice și cei care desfășoară activități fizice intense.

Recomandări:

– Evitați expunerea prelungită la soare: Între orele 11:00 și 18:00, stați în casă sau în zone umbrite cât mai mult posibil.

– Folosiți aerul condiționat: Reglați aparatul la o temperatură cu 5 grade mai mică decât cea ambientală.

– Petreceți timp în spații răcoroase: Dacă nu aveți aer condiționat, mergeți zilnic 2-3 ore în locuri cu aer condiționat, precum magazine sau spații publice.

– Îmbrăcăminte adecvată: Purtați pălării de soare și haine lejere, din fibre naturale și de culori deschise.

– Hidratare constantă: Beți între 1,5 și 2 litri de lichide zilnic, fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de căldură extremă, consumați un pahar de apă la fiecare 20 de minute.

– Alcoolul și cofeina: Evitați alcoolul și băuturile cu conținut ridicat de cofeină sau zahăr, deoarece favorizează deshidratarea.

– Fructe și legume: Consumați alimente bogate în apă, precum pepene, prune, castraveți și roșii.

– Activități fizice: Evitați activitățile în exterior care necesită multă energie, cum ar fi sportul și grădinăritul.

– Protejați persoanele vulnerabile: Oferiți lichide regulat copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități, chiar dacă nu le solicită.

Cum să limitați creșterea temperaturii în locuințe

– Ferestre închise și jaluzele trase: Închideți ferestrele expuse la soare și trageți draperiile.

– Ventilație pe timp de noapte: Deschideți ferestrele seara târziu și dimineața devreme pentru a permite curenților de aer să răcorească locuința.

– Reducerea utilizării electrocasnicelor: Stingeți sau reduceți intensitatea luminii artificiale și opriți aparatele electrocasnice neesențiale.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs