prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Incendiu devastator! Mănăstire făcută scrum! O călugăriță grav rănită!

Un incendiu devastator au făcut scrum o mănăstire și mai multe chilii iar o măicuță aajuns cu arsuri pe față și mâini la spital. Din primele informații, flăcările au fost observate de un bărbat care se afla în pelerinaj și care a anunțat imediat autoritățile.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, însă misiunea a fost una extrem de dificilă deoarece alimentarea autospecialelor a trebuit să fie făcută de la un pârâu aflat la doi kilometri distanţă. Flăcările s-au extins cu repeziciune, mai ales că în mănăstire erau depozitate uleiuri, carburanţi şi mase plastice. O călugăriță de 45 de ani a suferit arsuri la nivelul feței și a mâinilor și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Incendiu puternic a izbucnit ieri după-amiază, la Mănăstirea Tărcuța, din judeţul Neamţ.

 

CITEȘTE ȘI: PRIMAR CONDAMNAT LA NOUĂ ANI DE ÎNCHISOARE – UTIMA MIȘCARE DE A SCĂPA DIN SPATELE GRATIILOR! CE AU DECIS JUDECĂTORII?

 „În această după amiază ( ieri n.r.) pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la Mănăstirea Tărcuța din comuna Tarcău.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la: Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), SVSU Tarcău (2 buldoexcavatoare și 2 motopompe), SVSU Bicaz (o autospecială de stingere), SVSU Ghimeș – Făget din județul Bacău (o autospecială de stingere) și Ocolul Silvic Brateș.

Apelul la 112 a fost făcut de un bărbat ce se afla în pelerinaj la mănăstire.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la anexele din ansamblul mănăstiresc (chilii, casa praznicală, magazii, gater etc) cu posibilitatea propagării la biserică și la fondul forestier. O femeie de 45 de ani a suferit ușoare arsuri la nivelul feței și membrelor superioare. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital. Misiunea a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale combustibile (lemn, mase plastice și bunurile din încăperi) și inflamabile (uleiuri și carburanți).

Forțele de intervenție au localizat incendiul și se lucrează pentru lichidarea lui. Deasemenea au fost evacuate o parte din bunurile din interiorul casei praznicale. Cel mai important este faptul că biserica a fost salvată de la incendiu, fiind afectată doar fațada acoperită cu lambriu din pvc. Alimentarea autospecialelor a fost făcută dintr-un pârâu, la o distanță de aproximativ 2 km, unde au fost amenajate puncte de alimentare a acestora.”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs