Încep înscrierile în clasa pregătitoare! La ce trebuie să se aștepte părinții și cum să procedeze?

Ministerul Educației a transmis că înscrierile elevilor pentru clasa pregătitoare vor demara pe 11 aprilie, părinții urmând să depună cererile-tip până pe data de 14 mai. 

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL MOMENTULUI DESPRE SECȚIUNEA PITEȘTI-CURTEA DE ARGEȘ A A1! TOȚI ȘOFERII TREBUIE SĂ ȘTIE!

În cazul în care apar întrebări, părinții vor avea acces la un număr Telverde, disponibil la nivelul fiecărui inspectorat școlar.

În clasa pregătitoare se pot înscrie:

  • Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv;
  • Copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie-31 decembrie 2024-în clasa pregătitoare în baza recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar.

Unde au loc înscrierile?

  • la unitatea de învăţământ la care părinții doresc înscrierea copilului;
  • cererile-tip pot fi completate online, pe site-ul dedicat, în interiorul calendarului de înscriere, dar după completarea acestora, părinţii trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii.

Când sunt afișate rezultatele?

  • 29 mai (pentru prima etapă de înscriere): afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere;
  • 29 iunie (pentru a doua  etapă de înscriere): afișarea în fiecare unitate de învățământ a listelor finale cu numele copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.