prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Începe construcția noului stadion din Pitești! Anunț de ultimă oră!

Construirea noului stadion din Pitești intră în linie dreaptă, după ce s-a soluționat contestațiile și blocajele de la nivelul Companiei Naționale de Investiții, a anunțat primarul Cristian Gentea. În ultima perioadă, vechea arenă a fost dărâmată, recent fiind încheiate lucrările de demolare. Astfel, peste o săptămână, CNI va semna contractul pentru realizarea noului stadion, urmând să înceapă lucrările propriu zise.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! CÂND VA AVEA LOC SIMFONIA LALELEOR ÎN ACEST AN?

„Demolarea este încheiată. Am vorbit la CNI, începând de lunea care a trecut este perioada de contestații. Mi s-a spus că nu ar exista motive de contestații. După această perioadă, am înțeles că CNI vrea să semneze contractul” a spus Gentea.

Stadionul ce poartă numele legendei fotabalului de la la FC Argeș este inclus la „Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, subprogramul „Complexuri sportive”, al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și va fi dimensionat conform cerințelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA – nivel 4 și va îndeplini și cerințele superioare acestui standard.

Acesta va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.

Numărul de locuri de parcare este 457 locuri din care: 229 în subsol, 51 peluza sud, 105 tribuna est, 72 locuri la suprafață. Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 spectatori

Contractul se întinde pe 96 luni, din care proiectare 7 luni,  execuția 29 luni, și perioada de garantie de bună execuție a lucrărilor 60 luni. Ofertele se deschid în 7 iulie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia generală aleasă la abordarea proiectului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs