prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Închiderea hypermarketurilor în weekend! Ce spune ministrul Agriculturii?

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, nu este de acord cu propunerea ca hypermarket-urile să fie închise sâmbăta şi duminica pentru a avantaja micii retaileri: „Nu pot să vă oblig eu când să vă faceți cumpărăturile!”

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

Micii retaileri sunt procesatorii români care au și magazine de desfacere. Scăderea vânzărilor la magazinele mici este foarte mare în perioada de weekend.

”Am avut o discuție la Guvern cu micii retaileri, au avut solicitarea aceasta de a fi închise în weekend, sâmbăta și duminica, aceste magazine. Foarte mulți români muncesc în timpul săptămânii și în weekend merg și se relaxează, se duc în mall, în mall este și câte un supermarket, deci fac și cumpărăturile. Eu nu cred că pot, ca ministru al Agriculturii, să vă oblig pe dumneavoastră când să vă faceți cumpărăturile. Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea muncește, toată lumea are probleme.

Dacă am face un sondaj, nici românii n-ar fi de acord. În timpul săptămânii, foarte mulți oameni merg la muncă, au un timp foarte scurt de a merge la cumpărături. Sâmbăta și duminica ies cu copiii, merg la cumpărături, se recreează și alte lucruri”, a explicat ministrul Agriculturii.

”Nu sunt de acord cu lucrul acesta. Din punctul meu de vedere, eu nu sunt de acord cu acest aspect”

Întrebat dacă, în concluzie, va fi modificat programul de funcționare pentru hypermarket-uri, Florin Barbu a răspuns:

”Nu sunt de acord cu lucrul acesta. Din punctul meu de vedere, eu nu sunt de acord cu acest aspect.”

Cât despre statele europene în care marile lanțuri de magazine sunt închise în weekend, Florin Barbu a spus:

„Am fost în zona de Franța. Cred că duminica după ora 13.00 erau închise, dar sâmbăta erau deschise.”

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că a dat spre analiză propunerea privind eventuala închidere a supermarketurilor în weekend, pentru a vedea care este impactul unei astfel de propuneri. Liderul PSD a mai spus că o decizie în acest sens „nu este una ușoară”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs