prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Incredibil! La ce notă finală a ajuns un elev după contestația la Evaluarea Națională!?! Primise 3,50 la matematică!

Într-o situație de-a dreptul șocantă și nemaivăzută, un elev a trecut de la agonie la extaz. După ce inițial a primit o notă de doar 3.50 la proba de matematică a Evaluării Naționale, în urma contestației nota sa a fost revizuită spectaculos. Incredibil ce notă a putut obține! Inspectoratul Școlar Județean nu a avut încă un punct de vedere oficial privind această eroare monumentală.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: TOPUL CELOR MAI BUNE ȘI CELOR MAI SLABE ȘCOLI DIN ARGEȘ! REZULTATELE FINALE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ!

Record la contestații, dar nici un 10 curat!

În județul Vrancea, 193 de contestații au fost depuse pentru limba română și 183 pentru matematică. În ciuda revizuirilor, niciun elev nu a reușit să obțină media perfectă de 10.00 în acest județ.

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2024 – un val de contestații!

Ministerul Educației a publicat pe 9 iulie rezultatele finale ale Evaluării Naționale, sesiunea 2024. Din cele 27.640 de contestații depuse (8,76% din totalul lucrărilor), 14.720 de note au fost mărite, iar 9.646 au fost micșorate. Situația unui elev din Focșani a atras atenția prin diferența uriașă de peste 6 puncte, cauzată de o eroare umană la încărcarea lucrărilor. O lucrare la matematică a unui elev de la Şcoala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focşani a fost notată cu 9.75, după ce nota iniţială a fost de 3.50.

Eroare umană! Lucrări încărcate greșit!

În cinci cazuri (patru la limba română și unul la matematică) au fost identificate erori umane la încărcarea lucrărilor, generând diferențe majore între notele inițiale și cele de la contestații. Aceasta este cauza pentru care unele diferențe de notare au depășit două puncte, lăsându-ne să ne întrebăm: „Cât de fiabil este sistemul nostru de evaluare?”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs