prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Incredibil! Oale din metal vindecător de cancer – vândute bătrânilor! Escrocheria pusă la cale de un bărbat!

Un escroc şi alţi şapte acoliţi au făcut zeci de victime în rândul vârstnicilor, cărora le promiteau metode aparent credibile pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă. Zeci de oameni din întreaga țară au căzut în plasa unui fals medic nutriționist care, îmbrăcat la patru ace şi mustind de seriozitate, a reuşit să vândă nişte minciuni cât China. Pentru că, de fapt, din China şi proveneau nişte banale ustensile, prezentate aproape ca panaceu universal.

Falsul nutriţionist promitea vârstnicilor viață lungă și sănătoasă, inclusiv leacul pentru cancer și boli cardiovasculare. Totul părea foarte profesionist organizat, iar secretul bine păstrat era vândut la prețuri exorbitante oamenilor ademeniți cu tombole și premii în hoteluri și pensiuni luxoase, notează ziare.com.

Oamenii au fost făcuţi să creadă că le sunt necesare “produse exclusiviste fabricate din același material ca navele spațiale, folosite doar în clinici medicale pretențioase sau care încă nu apăruseră pe piață”.

Ținta grupării de șarlatani erau în special doamnele septuagenare

Fascinați de organizarea somptuoasă a evenimentului la care erau invita’i, bătrânii plăteau bani grei, chiar și mii de euro, doar pentru a intra în posesia miraculoaselor cuțite, tigăi sau aparate de masaj.

Scenariul inventat de escroc și de alţi şapte acoliți ai săi, era bazat pe multă manipulare, fascinația luxului și promisiunea unei vieți sănătoase.

Ținta grupării de șarlatani erau în special doamnele septuagenare. Acestea erau contactate telefonic de operatorii unui call center și invitate să participe la o prezentare de produse organizată în restaurante, pensiuni sau hoteluri de lux. Erau ademenite cu premii în excursii și tombole sau cu unica șansă de a se întâlni cu ”doamna doctor” Oana Cuzino și cu echipa de la Master Chef care urma să gătească în oalele minune.

Gruparea avea o bază de date de invidiat,potrivit procurorilor DIICOT Cluj care s-au ocupat de această anchetă. Aveau tabele întregi cu numere de telefon sortate pe orașe și județe.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.