Instanța a decis! Ce se va întâmpla cu cele fouă firme controlate Sebastian Ghiță

43
sebastian ghita5123

SC Asesoft International SA și Teamnet International SA sunt două dintre firmele controlate de fostul deputat Sebastian Ghiță, cercetat sau trimis în judecată în mai multe dosarele penale instrumentate de DNA. Pe 29 martie, DNA Ploiești a pus sub acuzare cele două societăți pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată. Tot atunci, DNA a pus sechestru pe bunurile imobile aparținând celor două companii, până la concurența sumelor de 13.299.972 lei, respectiv 23.195.578 lei.

Potrivit Agerpres, judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis propunerea procurorilor DNA Ploiești și au dispus prelungirea interdicției inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a firmelor Asesoft International SA și Teamnet International SA, pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 5 august, până la 3 octombrie.

Pe de altă parte, Tribunalul Prahova a admis cererea de sesizare a Curții Constituționale formulată de reprezentanții Teamnet International, în vederea soluționării excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art.493 și art.493 alin.4 Cod de procedură penală. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.