Intrigile luptei pentru președenția PSD Argeș

13
serban_valeca, ion_minzina, PSD_arges, alegeri

serban_valeca, ion_minzina, PSD_arges, alegeriDe săptămâna viitoare, PSD Argeș va avea un președinte ales. Nu știm cine va câștiga alegerile, dar putem spune că va avea loc o luptă destul de strânsă între doi candidați: Șerban Valeca și Ion Mânzână. Este greu de spus cine anume va câștiga dintre cei doi, pentru că ambii se bucură de susțineri puternice, însă am putea face pronosticuri. Iar din câte se pare, Ion Mânzână este cel agreat întrucât multe sunt vocile care susțin că este singurul în măsură să țină în frâu toată organizația. 

 

Tupeul lui Cătălin Rădulescu

 

La acest moment știm cu exactitate că sunt trei candidaturi depuse și că nu mai este loc și pentru a patra. Știm că înscriși în această competiție sunt deputatul Cătălin Rădulescu, senatorul Șerban Valeca și vicepreședintele PSD Argeș Ion Mânzână. Lupta este acerbă pentru cine va sta în vârful piramidei iar din acest motiv, ca în orice roman de acțiune, au loc și intrigi. Cum Șerban Valeca nu este potrivit pentru așa ceva și nici Ion Mânzână, singurul în măsură să încoclețeze ițele este Cătălin Rădulescu. Din interiorul partidului am aflat că personal a fost zilele trecute la Liviu Dragnea unde „l-a vorbit numai de bine” pe colegul Mânzână. Atât de „bine” încât a ieșit foarte încrezător de pe ușa biroului în care își desfășoară activitatea „il cappo di tutti capi” al organizației PSD, mai-mai crezând deja că a ajuns președintele organizației de la Argeș. Însă, ceea ce nu știe Rădulescu este că pe cei care au aflat de gestul său, i-a deranjat foarte mult acest demers, mai ales că doar cu câteva zile înainte, la ședința de Birou Permanent, tot Cătălin Rădulescu îl blamase pe Liviu Dragnea, făcându-l în fel și chip. Dar nu asta e marea problemă a lui Rădulescu! Ideea e pe unde va scoate el cămașa când apropiații lui Mânzână vor merge și ei în audiență la Dragnea și îi vor povesti ce fel de politici adoptă Rădulescu și la câte capete joacă el…

 

Luptă strânsă între Valeca și Mânzână

 

Una peste alta, spre deosebire de Cătălin Rădulescu, Ion Mânzână se bucură de ceva susținere din partea colegilor. Senatorul este și el bine văzut și se bazează mult pe ajutorul dat de organizația Mioveni, dar și pe cel al unor filiale comunale. La rândul lui, Mânzână are sprijinul municipiului și al primarilor din sudul și nordul județului. Mai mult decât atât, o parte din pesediștii argeșeni s-au orientat către Mânzână pentru că, zic ei, este singurul dintre candidați care nu vrea să participe la alegerile parlamentare. Și spunem asta pentru că tot mai multe voci afirmă că lupta de acum nu se duce pentru șefia organizației PSD Argeș, ci pentru primul loc pe lista Camerei Deputaților, dar și pentru cel de la Senat. Așadar, după cum scrie în stele, în data de 29 septembrie, lucrurile vor sta în felul următor: Cătălin Rădulescu va fi scos din joc, iar competiția va fi foarte strânsă între Șerban Valeca și Ion Mânzână.