prima-proinstal
Obiectiv de Argeș

Invenție românească. Incredibil ce au putut să facă! Cât ar putea să coste noul produs?

Pâinea nu mai este demult un simplu aliment. O dovedesc cercetătorii români, care au inventat un sortiment cu gust de friptură. Un an au lucrat la aluatul cu proteină de vită, porc sau peşte și, de curând, invenţia a fost brevetată şi de OSIM.

CITEȘTE ȘI: DECIZIE RADICALĂ PENTRU CEI CARE STAU LA BLOC! ANUNȚUL A FOST FĂCUT ACUM!

Cercetătorii români au inventat un sortiment de pâine. Pâinea cu gust de friptură. Aluatul este clasic, la care se adaugă proteina de origine animală. 

„Adăugăm proteină miofibrilară din peşte, din crap, într-o cocă de pâine clasică”, a declarat Floricel Cercel, inventator.

„Carnea poate să fie de orice fel de origine, poate să fie peşte, poate să fie pui, vită, nu contează, pentru că finalul, adică extrasul din carne, este fără gust şi fără miros, astfel încât o putem introduce în pâine fără nici o problemă”, a spus Petru Alexe, decanul facultăţii.

După 30 de minute de stat la cuptor, pâinea este gata. Cercetătorii au realizat acest sortiment pentru ca cei care nu îşi permit zilnic o porţie de carne să primească toate substanţele nutritive de care are nevoie corpul. 
Pâinea cu proteine din carne poate fi consumată şi de vegetarieni, dar şi de persoanele care ţin post. Pentru că tocmai a primit brevetul de la OSIM, următorul pas ca sortimentul să ajungă la raft este ca un retailer să cumpere patentul. Preţul de vânzare ar putea să fie chiar şi cu 50% mai mare decât al unei simple pâini albe.

Pâinea proteică, o soluție pentru populația săracă

„Pâinea astfel obţinută ar putea reprezenta o opţiune pentru populaţia săracă, mare consumatoare de pâine. Politicile de realizare şi distribuţie, cu protecţia celor săraci, trebuie să vină prin nişte programe guvernamentale sau locale. Pâinea echilibrată nutriţional va trebui să existe pentru toţi consumatorii, dar consumatorii cu venituri mici trebuie să beneficieze de un preţ subvenţionat. Pâinea echilibrată nutriţional în proteine este ca şi cum ai mânca pâine cu friptură, dar friptura nu se vede, doar se simte”, a explicat prof. dr. ing. Petru Alexe.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs