prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Investigații gratuite pentru șapte boli despre care nu știai! Clinicile private trebuie să facă programarea în cinci zile!

O măsură foarte bună guvernamentală luată în perioada pandemiei care se continuă și în prezent este decontarea cu prioritate a investigațiilor pentru șapte tipuri de boli cronice. Bolnavii trebuie să știe că pot merge să se programeze iar furnizorul de servicii medicale este obligat să le efectueze investigațiile în maxim cinci zile. Anunțul a fost făcut recent de directorul Casei de Asigurări de Sănătate Argeș, Ionuț Gheorghe, care le recomandă pacienților să mergă să se programeze, precizând că există fonduri iar zvonurile despre listele de așteptare interminabile sunt nefondate.

CITEȘTE ȘI: CAZUL OMULUI DE AFACERI CĂTĂLIN PLĂIAȘU OMORÂT DE DOI HULIGANI: MARTORUL PRINCIPAL AMENINȚAT CU MOARTEA PENTRU A-ȘI RETRAGE PLÂNGEREA! SENTINȚĂ FINALĂ!

 „Avem șapte tipuri de boli cronice prin care Casa de Asigurări de Sănătate decontează furnizorilor și peste valoarea de contract. Aici mă refer la Oncologie, Cardiologie, Neurologie, stare post-COVID. Concret, pacientul merge, se programează iar furnizorul de servicii medicale are obligativitatea ca în maxim cinci zile de la data programării să îi efectueze investigația, fie investigație de Radiologie sau CT, RMN, fie investigații de analize de sânge.

Le recomand pacienților să meargă la furnizori care îi și programează pentru că, din piață, auzim tot felul de vești că anumiți furnizori au liste de așteptare pe termen lung. Nu este chiar real pentru că la aceste tipuri de boli furnizorii au obligativitatea ca în maxim cinci zile să efectueze investigația chiar dacă este nevoie, și se întâmplă în mod curent, ca noi, la final de lună, să decontăm peste valoarea de contract.”, a declarat recent Ionuț Gheorghe, directorul CAS Argeș.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs