prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Investiție de 6 milioane lei – finalizată de CJ Argeș! Imaginile momentului!

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Romi Mihăescu și președintele ANOFM, Florin Cotoșman, au fost prezenți astăzi, la Tigveni, la inaugurarea Complexului de patru Locuințe Protejate și Centru de Zi, din satul Bălilești. La eveniment au participat și parlamentari de Argeș, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu, administratorul public al județului, Cristian Puiu, subprefectul Marius Pârvu, Mariana Vișan, director Direcţia Organism Intermediar Programul Operaţional Regional din cadrul ADR Sud Muntenia, consilieri județeni și autorități locale.
Acest Complex și Centru de zi din Bălilești reprezintă al doilea proiect pe fonduri europene încheiat cu succes de către DGASPC Argeș, după cel de anul trecut de la Băbana. Investiția din comuna Tigveni a avut o valoare totală de 6.152.556 lei, din care Consiliul Județean a asigurat 1.445.084 lei, restul fiind fonduri nerambursabile.
Prin proiect s-a realizat dezvoltarea unui număr de patru servicii sociale de tip Locuință Protejată pentru 32 de persoane adulte cu dizabilități dezinstituționalizate din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO) Tigveni (care are în prezent 207 beneficiari) și a unui Centru de Zi.

“Fiecare român merită mai mult, inclusiv persoanele cu dizabilități. În România viitorului avem obligația unei Românii inclusive, o Românie cu condiții bune de viață pentru persoanele cu nevoi speciale, o Românie cu condiții bune de muncă pentru cei care lucrează în asistență socială și au grija celor mai vulnerabili decât noi. Da, România viitorului trebuie să fie o Românie în care toate aceste facilități să ducă la o viață cât mai aproape de normalitate pentru aceștia.
Felicit Consiliul Județean Argeș și DGASPC Argeș pentru că au reușit să scrie, să obțină finanțare și să ducă la bun sfârșit acest proiect astfel încât să avem aici, la Tigveni, locuințe protejate și condiții atât de bune” – Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

WhatsApp Image 2024 05 17 at 17.04.44 70c546c9

“Un poet celebru al poporului român spunea că niciodată nu trebuie să îi uităm pe cei mai triști ca noi. Astăzi, împreună cu cei ce îmi sunt colegi la DGASPC Argeș, la Consiliul Județean, colegi parlamentari, am venit pentru a inaugura cele patru Locuințe protejate și Centrul de zi din Tigveni, edificii care vor îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor aflați în suferință. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au ocupat de acest proiect care se adresează persoanelor cu nevoi speciale și obligația noastră, a celor aflați vremelnic în aceste funcții, este să ne îndreptăm cât mai mult atenția asupra existenței lor. Mulțumirile mele și doamnei ministru Simona Bucura Oprescu, prezentă și ea aici, alături de care am început toate aceste demersuri, cu speranța că vom reuși, într-un timp cât mai scurt, să inaugurăm și alte edificii de acest fel” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

“Am cunoscut aici, în Argeș, oameni absolut minunați, în frunte cu domnul președinte Ion Mînzînă, care este un exemplu foarte important care ar trebui dat șefilor de județe din toată țara. Gradul dânsului de aplecare spre zona de protecție socială este extraordinar de mare. Este un lucru cu totul deosebit ceea ce fac oamenii care lucrează în asistență socială și personalul acestui centru, pentru că este nevoie de multă empatie și implicare. Ceea ce s-a întâmplat aici, cu acest Centru, este un exemplu cu totul minunat. Nu trebuie să uităm că acest an este ultimul în care centrele mai pot avea mai mult de 50 de persoane instituționalizate. De la 1 ianuarie 2025, niciun centru din țară nu poate avea mai mult de 49 de persoane, astfel încât procesul de dezinstituționalizare să continue până în 2026 cu o diminuare a beneficiarilor cu până la 30%. Din acest punct de vedere, exemplu județului Argeș este unul absolut pozitiv” – Romi Mihăescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

“Astăzi, la Tigveni, am reușit să închidem acest proiect prin care inaugurăm patru Locuințe protejate care va oferi servicii și condiții deosebite unui număr de 32 de beneficiari prin dezinstituționalizarea acestora de la Centrul din Tigveni și un Centru de zi pentru 40 de persoane, inclusiv persoane din comuna Tigveni și din localitățile limitrofe. Mulțumesc președintelui Ion Mînzînă pentru sprijinul pe care ni l-a oferit, pentru asigurarea de către Consiliul Județean a fondurilor care au acoperit cheltuielile neeligibile și cofinanțarea, și în curând vom finaliza alte proiecte, tot pe fonduri europene, astfel încât, la finalul anului, putem spune că județul Argeș a respectat strategia județeană și națională conform cărora centrele rezidențiale trebuie închise, iar beneficiarii să fie mutați în locuințe protejate” – Tatiana Eftime, director general Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs