prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Investiții nemaiîntâlnite în România! Apare o nouă autostradă!

Investiții nemaiîntâlnite în România! Apare o nouă autostradă!
Noi investiții spectaculoase au fost anunțate în România. Recent, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor a adus vești bune pentru români care vor beneficia de autostrăzi moderne și un parc industrial nemaintâlnit în România. 
„ , . Zilele acestea am fost și la Pașcani, unde împreună cu Marius Pintilie – primarul Municipiului Pașcani, am făcut câteva vizite de lucru la obiectivele de infrastructură de transport pe care le avem în dezvoltare și în planificare în această zonă, printre care:
➡️ , –
Am fost pe șantierul Lotului 3: Mirceşti – Pașcani al Autostrăzii Moldova A7, care traversează municipiul Pașcani și care cuprinde construirea , situat la intersecția Autostrăzii Moldova A7 cu Autostrada Unirii A8.
Constructorul execută, în principal, următoarele lucrări:
✅️ lucrările de decopertare vegetală pe traseul autostrăzii și al bretelelor de legătură aferente nodurilor rutiere
✅️ lucrări de umpluturi la corpul autostrăzii
✅️ lucrări de îmbunătățire a terenului de fundare
✅️ lucrări de forare piloți pentru structuri (viaducte, poduri și pasaje)
✅️ lucrări de relocare a rețelelor de utilități publice
Nodul rutier de tip turbion dintre cele 2 autostrăzi A7 şi A8 este localizat la sud de Pașcani, mai exact pe raza U.A.T.-urilor Stolniceni – Prăjescu și Pașcani, se va întinde pe o lungime de cca 2 km și o suprafață de 220 hectare și va cuprinde, în principal:
✅️ 8 bretele, proiectate la viteza de 80 km/h
✅️ 12 pasaje (8 pasaje aferente A7 și 4 pasaje aferente A8)
✅️ 5 podețe
➡️
Am vizitat, împreună cu domnul primar al Municipiului Pașcani, zona feroviară în care acesta dorește dezvoltarea unui nod intermodal de marfă feroviar – rutier, situată în proximitatea magistralei feroviare 500-Ploiești – Bacău – Pașcani – Suceava – Siret și a intersecției dintre cele două autostrăzi, A7 și A8.
Poziția acestui nod intermodal este una optimă, mai ales că se află în zona nodului feroviar de unde pleacă magistrala 606 către Iași – Ungheni(Chisinau). L- am asigurat pe domnul primar de tot sprijinul necesar pentru realizarea acestuia.
Acest obiectiv, pe lângă la creșterea capacității de tranzit mărfuri, va contribui și la dezvoltarea, acestei zone din Moldova, punct de vedere economic.
➡️
Mă bucur că Pașcaniul are un primar cu viziune, întrucât pe lângă propunerea realizării unui nod intermodal, va dezvolta în parteneriat cu Consiliul Județean Iași, prin președintele Costel Alexe, un parc industrial și logistic pe o suprafața de 65 de hectare. Este o viziune care va atrage investiții, va dezvolta această zonă a Moldovei și care va crea locuri de muncă și facilități multiple pe zona de transport.
 Colaborarea cu autoritățile locale din județul Iași este una foarte bună, aceștia implicându-se activ în dezvoltarea proiectelor noastre inclusiv proiectelor majore de infrastructură rutieră (A7 și A8) încă din 2020.~, este anunțul lui Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în ministerul Transporturilor.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs