prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ion Mînzînă: Facem toate eforturile ca elevii din Argeș să beneficieze de condiții optime de educație!

Elevii din două orașe și 15 comune argeșene vor beneficia de transport sigur cu tot atâtea microbuze electrice achiziționate de Consiliul Județean Argeș în cadrul unui proiect cu finanțare guvernamentală. În cadrul aceluiași proiect vor fi cumpărate și montate și 17 stații de încărcare. Finanțarea de 25.000.000 de lei, inclusiv TVA, este 100% nerambursabilă.
În ultima ședință, Consiliul Județean Argeș a aprobat acordul de parteneriat și lista localităților beneficiare.
Microbuzele vor fi distribuite la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeş, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești – instituții din subordinea CJ Argeș – și în comunele: Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Dârmănești și Stâlpeni.
”Abandonul școlar este o problemă majoră, iar asigurarea transportului pentru elevi este esențială pentru a reduce acest fenomen. Am accesat atât fonduri guvernamentale, cât și europene pentru a crește accesibilitatea elevilor din Argeș la învățământ. Facem toate eforturile ca și elevii din mediul rural să beneficieze de condiții optime, inclusiv de transport sigur și confortabil la unitățile de învățământ! Beneficiem de sprijin important din partea Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu împreună cu care am realizat și vom continua să realizăm multe lucruri bune pentru educația, sănătatea și infrastructura din județul Argeș”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.
În anul 2023, Consiliul Judeţean Argeş a mai accesat un alt program similar – „Microbuze electrice pentru elevi” – finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, lansat de Ministerul Educației. În cadrul programului 25 de comune vor primi microbuze electrice pentru transportul elevilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs