prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș: România merită în Schengen!

Ieri s-a făcut, parțial, dreptate după ce Parlamentul European a votat o rezoluție care cere trimiterea în judecată a Austriei pentru discriminarea României şi Bulgariei. Practic, prin această rezoluție, se recunoaște faptul că veto-ul Austriei a fost unul abuziv, și că #România îndeplinește absolut toate criteriile pentru a intra în spațiul #Schengen.
“De mai bine de un deceniu, România și Bulgaria nu s-au bucurat de toate beneficiile spațiului Schengen din cauza faptului că nu sunt încă membre cu drepturi depline, deși și-au îndeplinit toate obligațiile stabilite în acquis-ul Schengen” – scrie negru pe alb în textul rezoluției!
Salut aici activitatea europarlamentarilor PSD și în special eforturile președintelui Marcel Ciolacu cel care, atât în calitatea de lider al PSD, dar și de premier, a avut discuții intense, inclusiv cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, și pe tema susținerii României la spațiul Schengen. Prin această rezoluție, se statuează faptul că România ar urma să primească inclusiv despăgubiri din cauza refuzului nejustificat de aderare la spațiul Schengen, luând în considerare pierderile financiare începând din iunie 2011.
Sunt convins că eforturile premierului Marcel Ciolacu și ale colegilor europarlamentari PSD vor continua și îmi doresc ca și diplomația românească să facă eforturi consistente astfel încât Parlamentul European să voteze fără întârziere și cel târziu până la sfârșitul anului 2023 în favoarea aderării celor două țări și aplicarea lor deplină a acquis-ului Schengen numai pe baza îndeplinirii criteriilor Schengen.
Trebuie să fructificăm această rezoluție dacă vrem să ne ridicăm și să fim cetățeni europeni demni. România a respectat întotdeauna și poate chiar cu obstinație toate obligațiile și acordurile din care face parte, în condițiile în care nu puține au fost cazurile în care atâtea alte state membre le-au încălcat sau au acționat la limită.
Am demostrat întotdeauna că suntem parteneri loiali și credibili.
Ca atare, România și românii merită să beneficieze și de drepturi, dacă această Uniune Europeană își respectă rațiunea pentru care s-a constituit!
Încă o mențiune:
Pentru această rezoluție au fost 526 voturi pentru, 57 împotrivă și 42 abțineri. Încă o dată, TOȚI europarlamentarii PSE, grup din care face parte și PSD, au votat în favoarea României. Au fost voturi împotrivă și abțineri de la PPE (din care fac parte PNL, UDMR și PMP), ECR și ID (prietenii AUR) și, desigur, de la Renew (prietenii USR).

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs