Ion Năftănăilă nu mai scapă de problemele cu legea!

14
Ion Naftanaila

Ion Năftănăilă nu mai scapă de problemele cu legea! Fostul primar, Ion Năftănăilă, fostul contabil-şef Ion Bodea şi omul de afaceri Eftimie Ionescu – trimişi în judecată! Procurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ion Năftănilă, la data faptelor ca primar la Albeştii de Muscel, pentru infracţiunile de abuz în serviciu în formă continuată şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată (cinci fapte), Ion Bodea, la data faptei contabil-şef în cadrul aceleiaşi primării, pentru abuz în serviciu tot în formă continuată, şi Eftimie Ionescu, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (cinci fapte).

Din rechizitoriul procurorilor Anticorupţie rezultă că, în perioada 2006-2012, primarul Năftănăilă şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu prin încălcarea dispoziţiilor legale cu ocazia atribuirii, încheierii şi executării unui contract de execuţie lucrări şi plăţilor efectuate către firma „Eftimex Grup”, administrată de Eftimie Ionescu. Totul în contextul realizării unui proiect privind alimentarea cu apă a comunei Albeştii de Muscel.

În demersurile sale, primarul a beneficiat şi de ajutorul celorlalţi doi împricinaţi, plăţile fiind făcute fără nici un fel de documente justificative sau pe baza unor situaţii de lucrări, borderouri, centralizatoare cu menţiuni necorespunzătoare adevărului, pentru lucrări care în fapt nu au fost realizate, primăria Albeştii de Muscel fiind prejudiciată cu suma de 650.902 lei.

„În cauză s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Ionescu Eftimie şi Năftănăilă Ion. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Menţionăm că, anterior, inculpatul Năftănăilă Ion a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în cauza respectivă fiind condamnat definitiv la pedeapsa închisorii cu suspendare”, se precizează într-un comunicat primit de la DNA.