prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

ITM Argeș-amenzi record! Zeci de firme cu angajați la negru!

În luna august inspectorii ITM Argeș au efectuat un număr de 279 controale la firmele din județ în urma cărora au aplicat 107 amenzi în valoare de406.900 lei. În domeniul Relaţiilor de muncă s-au efectuat un număr de 133 de controale, s-au aplicat  44 de  sancţíuni, din care amenzi în valoare totală de 302.900 lei.        

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

  •  comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificatie.

Principalele deficiențe constatate:

  • primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în     luna   august  2022,  ITM Argeş a efectuat un număr de 133 de controale. Astfel, la 11 angajatori sancționați, au  fost  depistate ca  prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 24  persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 140.000  lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate  146 controale. Au fost aplicate 63 sancțiuni,  din care 25  amenzi, valoarea totală a acestora fiind de  104.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

  • construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile,  comerț.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris,  la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail [email protected] sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs