prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Job-uri evitate de români deși salariile pornesc de la 1000 euro! Află în ce domenii!

Tot mai multe companii din România caută tineri care ştiu o meserie sau sunt pregătiţi să înveţe una. Este motivul pentru care învăţământul în sistem dual este din ce în ce mai căutat. În România, există meserii pe care oamenii par să le ocolească, deşi oferta este extrem de promiţătoare: salariile încep de la peste 1.000 de euro şi nu se cere nici diploma de BAC.

În ultimii ani, deficitul de meseriaşi a fost uriaş pe piaţa muncii, deşi salariul unui electrician, sudor, sau bucătar poate fi extrem de atractiv. De multe ori, cei care termină o şcoală profesională şi aleg o meserie câştigă şi peste 1.000 de euro pe lună. Elevii care optează pentru învățământul dual încheie un contract cu statul, dar și cu operatorii economici, care le garantează, în primul rând, o bursă de studii de cel puțin 400 de lei. Mai departe, fac practică în companii naționale sau internaționale, iar la finalul studiilor au garanția unui job bine plătit.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs