Joe Biden a început să își facă planurile la Casa Albă. Stoparea COVID, prioritate zero

La scurt timp după ce democratul Joe Biden și-a proclamat victoria, acesta, împreună cu  consilierii săi au început, să discute cum să reacţioneze la criza coronavirusului, transmite Reuters.

Republicanul Donald Trump, primul preşedinte în exerciţiu al SUA care a pierdut alegerile, nu a oferit niciun indiciu că ar intenţiona să îşi recunoască înfrângerea, campania sa continuând demersurile de a contesta rezultatul în justiţie.

Distribuie prietenilor

Ilustrând opoziţia cu care se va confrunta Biden după preluarea mandatului pe 20 ianuarie în colaborarea cu parlamentarii din partidul lui Trump, republicanii de top din Congres încă nu îl recunoscuseră pe fostul vicepreşedinte Biden ca fiind câştigătorul alegerilor.

Într-un discurs din statul său natal din Delaware, sâmbătă seara, Biden a transmis un mesaj de unitate şi conciliere, declarând că ”este timpul să vindecăm naţiunea şi să ajungem la americanii care au votat pentru Trump şi la republicanii din Congres”. Deasemenea, Biden a precizat că abordarea pandemiei era o prioritate absolută.