prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

La 92 de ani, pe coperta revistei Vogue! Cine este cel mai bătrân fotomodel activ din lume?

Probabil puțină lume își imaginează că o nonagenară poate să fie fotomodel activ, dar Carmen Dell’Orefice demonstrează că o asemenea carieră nu are „termen de expirare”. Anul trecut a apărut pe coperta revistei Vogue. 

CITEȘTE ȘI: SUTE DE COPII CU GRIPĂ, RUJEOLĂ, VIROZE LA SPITALUL DE PEDIATRIE DIN PITEȘTI! SITUAȚIA ALARMANTĂ!

Primul contact al ei cu lumea modei a fost un eșec. După ce a fost abordată de soția fotografului Herman Landschoff, în timp ce mergea cu autobuzul la ora de balet, Dell’Orefice a făcut mai multe fotografii test, însă acestea nu au avut mare efect. Totuși, lucrurile au început să meargă destul de repede bine și, doi ani mai târziu, pe când avea 15 ani, a apărut pentru prima dată pe coperta revistei Vogue, după ce a devenit modelul preferat al fotografului Erwin Blumenfeld.
După decenii de activitate, anul trecut, la vârsta de 92 de ani, Carmen Dell’Orefice a apărut din nou pe coperta Vogue Cehia, care a prezentat-o drept cel mai în vârstă model din lume. Născută pe 3 iunie 1931, la New York, provenind dintr-o familie cu probleme financiare, Carmen a crescut doar cu mama ei și nu a avut o copilărie ușoară. Își amintește că la primele ședințe foto era atât de subnutrită încât fotografii îi umpleau golurile din rochii cu șervețele. Spune că nici măcar nu aveau telefon în casă, așa că, atunci când a pozat pentru Vogue, revista a trimis un curier să o cheme la ședința foto. În primii ani cariera de model nu-i aducea câștiguri suficiente pentru a susține familia, așa că ea și mama și-au suplimentat veniturile făcând și croitorie. Nici în plan personal Carmen nu a dus-o foarte bine, viața ei nefiind tocmai una roz. Prima dată s-a căsătorit cu Bill Miles, un bărbat care i-a exploatat cariera și a pus stăpânire pe toți banii pe care i-a câștigat, iar după ce a divorțat de acesta s-a căsătorit cu fotograful Richard Heimann, care a părăsit-o după ce ea a decis să se retragă din modeling, în 1958. Având o situație financiară precară, Carmen s-a întors la cariera de model în 1978 și în scurt timp a început să aibă, din nou, succes. Deși putea să se retragă liniștită la pensie, a rămas în activitate până în prezent, spunând că munca îi menține tonusul și forma excelelntă de care se bucură. În 2019, Alice Pang, care avea 96 de ani, a fost desemnată cel mai în vârstă model din Asia. Însă Alice doar a cochetat cu acest domeniu, începând cu vârsta de 93 de ani, în timp ce Carmen a activat în industrie decenii la rând, astfel că ea își merită pe deplin titlul de cel mai în vârstă model din lume.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.