La doar 23 de ani, câmpulungeanca Andreea Panțuroiu este cea mai bună atletă a României

8

A avut loc cea de a 63-a ediţie a Internaţionalelor de atletism ale României, pe ”Cluj Arena”. Încă din prima zi, s-a înregistrat un rezultat de referinţă. Atleta câmpulungeană Andreea Panţuroiu (CSM Bucureşti) a stabilit un nou record personal la triplusalt, cu un rezultat de 14,36 metri. Eleva antrenoarei Mihaela Nicoară şi-a îmbunătăţit vechea performanţă cu trei centimetri, anunţând un sezon internaţional plin de promisiuni.

Andreea Panțuroiu are 23 de ani și este cea mai bună atletă a României la triplusalt. Sportiva din Câmpulung tocmai a câștigat concursul din cadrul Internaționalelor de Atletism ale României.

Ea are și numeroase titluri naționale, iar în acest an a făcut un progres remarcabil, după ce în 2017 câștigase medalia de aur în proba feminină de triplusalt din cadrul Campionatelor Europene de tineret din Polonia.

Andreea Panțuroiu a răspuns cu amabilitate întrebărilor după aurul cucerit la Cluj-Napoca, unde a bifat și un record personal, de 14,36m.

Ziarul de Sport: Cum a fost competiția de la Cluj-Napoca și ce înseamnă primul loc pentru tine ?

Andreea Panțuroiu: A fost o competiție frumoasă, pe care am așteptat-o cu nerăbdare. Mă bucur că am reușit un rezultat bun și că mi-am păstrat titlul de campioana internațională.

Ziarul de Sport: Anul acesta ai sărit foarte bine. Consideri că este cel mai bun sezon al tău?

Andreea Panțuroiu: Este cel mai bun rezultat al meu de până acum, dar sezonul abia începe si sper să imi îmbunătățesc performanța la următoarele concursuri. Până acum este cel mai bun început de sezon.

Ziarul de Sport: Ce obiective mai ai în acest an ? Dar pe termen lung ?

Andreea Panțuroiu: Anul acesta am ca obiectiv un rezultat bun la Campionatele Europene de la Berlin, unde sper sa fiu în formă maximă. Pe termen lung, mă gândesc la Tokyo 2020.

Ziarul de Sport: Unde te pregătești și cât de mult te antrenezi ?

Andreea Panțuroiu: Până acum m-am pregătit acasă, la Câmpulung. Urmează o perioadă de cantonament la Snagov, până la Europene. Fac 10 antrenamente pe săptămână, cam atât de mult. Sunt obișnuită.

Ziarul de Sport: Ce faci în timpul puținul timp liber?

Andreea Panțuroiu: Da. Este destul de limitat timpul liber. Când îl am, mă odihnesc, mă relaxez, mă plimb…

Ziarul de Sport: Ești printre puținele atlete din România care se bate de la egal la egal cu elita mondială. Ce ar trebui să se întâmple pentru a crește nivelul atletismului românesc ?

Andreea Panțuroiu: Când o să mă întorc cu medalie de la Mondiale o să pot spune că m-am bătut de la egal la egal cu ele. Până atunci muncim. Cred că asta este esența, munca, dedicarea în totalitate. Dacă nu faci asta, nu ai cum să ajungi la cel mai înalt nivel.

Ziarul de Sport: Care a fost momentul de declic pentru tine, în care ai simțit că ai făcut un salt valoric substanțial ?

Andreea Panțuroiu: Cred că anul 2014 a fost anul în care am simțit ca progresez. De atunci am reușit sa rămân constantă. Acum aștept un alt progres, mult mai mare.

Ziarul de Sport: Dacă ar fi să îndrumi un copil spre atletism, ce argumente i-ai da ?

Andreea Panțuroiu: Am încercat să îndrum și alți copii spre sport. În primul rând pentru că este sănătos, apoi pentru ca îți oferă niște satisfacții uimitoare.