La Permise, examinare după examinare, fără dezinfectare!

Nu mai puțin de 85 de candidați au fost joi, 19 noiembrie, prezenți la Câmpulung, acolo de unde, aproape în fiecare săptămână are loc  proba practică, „de traseu”,  în testarea pentru obținerea permisului auto. Ca de obicei, multă lume a fost prezentă, mulți însoțitori, chiar dacă în acest moment situația îmbolnăvirilor cu COVID 19, efectiv a explodat în Argeș, rata de îmbolnăvire fiind absolut alarmantă.

Între examinări, mașinile nu sunt dezinfectate.

Pentru mulți dintre cei care nu știu, examenele auto se desfășoară cu mașinile societăților care au școli de șoferi. Seara, autoturismele sunt lăsate în zona de examinare, unele sunt aduse dimineața, însă, în niciunul dintre cazuri, nimeni nu garantează că acestea, în momentul punerii la dispoziția examinatorilor și candidaților sunt și igienizate. Același lucru se întâmplă și când examenele se desfășoară la Curtea de Argeș sau Pitești.

Distribuie prietenilor

O altă chestiune care ar merita analizată de factorii responsabili are legătură cu faptul că, între seriile de elevi testate nu se face nici un fel de igienizare.

Practic, examinatorul urcă în mașină cu doi candidați (unul, pe rând, trebuie să aibă și calitatea de martor) și începe examenul de traseu care durează, în medie, 15-20 de minute pentru șoferii amatori și 45 de minute pentru cei care vor să obțină carnet de profesionist. Ca idee, ieri, din cei 85 de candidați, zece argeșeni au susținut examen și pentru carnetul de profesionist. Prin urmare zeci de serii s-au perindat prin mașinile școlilor de șoferi, nefăcându-se niciun fel igienizare între ele.

N.R. O informație deloc de neglijat este și aceea potrivit căreia, un al doilea angajat al Serviciului Regim Permise și Înmatriculări, un angajat de la ghișeu a fost  confirmat COVID pozitiv. Se așteaptă, în continuare, rezultatul anchetei epidemiologice efectuate de DSP Argeș în cazul persoanelor examinate săptămâna trecută de un angajat al serviciului testat pozitiv.