prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Legea anti-viol intră în vigoare de la 1 ianuarie! Pedeapsă de până la 18 ani de închisoare!

Legea anti-viol intră în vigoare de la 1 ianuarie! Pedeapsă de până la 18 ani de închisoare! Orice act sexual cu un minor sub 16 ani este considerat viol și se pedepsește cu închisoarea. Excepție fac cazurile în care diferența de vârstă dintre victimă şi violator este mai mică de cinci ani. Legea a fost semnată de președintele Klaus Iohannis și intră în vigoare de la 1 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! DEZASTRU ÎN AZILELE DIN ARGEȘ! BĂTRÂNII HRĂNIȚI CU MÂNCARE STRICATĂ!

Pedeapsa este între 7 şi 12 ani,  dar poate urca până la 18, în funcţie de gravitatea faptei.

Actul normativ modifică şi completează legile 286/2009 şi 135/2010 și stabileşte că vârsta consimţământului sexual va crește de la 14 la 16 ani, iar infracţiunea de viol asupra unui minor va fi incriminată distinct, la fel şi cea de agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor. Totodată, prevede înlăturarea imprescriptibilităţii infracţiunii de pornografie infantilă.

De asemenea, întreţinerea oricărui act de natură sexuală cu un minor care practică prostituţia se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, faţă de 3 luni – la 2 ani cât este în prezent.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs